Annons:

Musikalisk folkfest när julhandeln i Hultsfred drar igång

Martina Alexandersson är ordförande i Hultsfred Handel, och hoppas på en lika stor uppslutning vid skyltsöndagen som i fjol. Foto: Caroline Petersson

Musikalisk folkfest när julhandeln i Hultsfred drar igång

Det blir en söndag full av musik, marknadsstånd och folkliv när Hultsfred kickstartar julhandeln den första advent. Även tomten kommer förstås – och delar ut godispåsar till alla barn som lämnar in sina önskelistor.

Annons:

Förra årets julskyltningssöndag blev en riktig folkfest, och Martina Alexandersson, ordförande i Hultsfred Handel, hoppas förstås på lika stor uppslutning i år. Och det är ett riktigt digert program som föreningen har satt ihop – med massor av sång och musik, som sig bör i en musikkommun som Hultsfred.  

– Joyvoice, Patricia Åkesson, Johanna Wright och Melker Djurstedt är artisterna som uppträder. Vi kommer också att ha bakgrundsmusik under hela dagen, säger Martina Alexandersson. 

Förutom att butikerna håller öppet kommer det finnas mängder av marknadsstånd längs hela gågatan, med allt från lokala hantverk och föreningar till karameller och korv med bröd.

Många av kommunens föreningar engagerar sig, och samtliga UF-företag från gymnasiet visar upp sina produkter. Dessutom är polis och räddningstjänst på plats, och biblioteket håller extraöppet. 

– De ska ha ett jättestort pysselbord, något som var väldigt populärt förra året.  

Brett utbud

På Galleri Kopparslagaren visas en julutställning där ett 20-tal av föreningens medlemmar ställer ut konst och konsthantverk. 

– Vi kommer även att ha julkärvar, julkransar, loppislotteri och tillverkning av smällkarameller på gammaldags vis, där alla är välkomna att komma och prova. Och så bjuder vi på glögg och har försäljning av fågelmat, berättar Lena Ewenson, som är ordförande i Föreningen Kopparslagaren.

Den som är intresserad av lokalhistoria kan få sitt lystmäte en trappa ner på Valhall, i Klubben, där utställningen om Hultsfredsfestivalen och dess historia visas. 

Förhoppningen är att den breda mixen ska dra en stor publik, och att många ska inspireras att handla sina julklappar på hemorten. 

– Om man tänker till går det faktiskt att köpa det mesta på hemmaplan, säger Martina Alexandersson.  

Caroline Petersson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt