Annons:

Nytt matställe med bred meny öppnar snart i Hultsfred

Ritta Chicken blir namnet på den nya restaurangen i centrala Hultsfred där Petras Häst & Smådjur tidigare låg i många år. Foto: Privat

Nytt matställe med bred meny öppnar snart i Hultsfred

Inom kort slår en ny restaurang upp portarna i Hultsfred. Det är Abeer Mahsin som snart öppnar sin restaurang Ritta Chicken. 
– Det har tagit längre tid än vad vi hade tänkt oss, säger restaurangägaren Abeer Mahsin. 

Annons:

Pettra Svensson lade efter tio år som egen företagare ner sin affär Petras Häst & Smådjur i centrala Hultsfred i månadsskiftet september-oktober. 

Från och med 1 oktober har en helt annan verksamhet tagit plats i lokalerna i centrala Hultsfred och nu öppnar snart den nya restaurangen Ritta Chicken. Ägaren Abeer Mahsin berättar att invigningsdatumet inte är satt men att öppningen sker inom kort. 

– Ja, öppningen närmar sig. Vi har satt upp skyltar men någon marknadsföring har inte dragit igång. Vi ska öppna inom kort, säger Abeer Mahsin till Dagens Hultsfred. 

När DH pratade med Abeer Mahsin i augusti 2019 berättade hon att de kommer satsa på en restaurang eftersom det finns många pizzerior på orten. 

– Man kan säga att det blir en snabbmatsrestaurang som består av många olika maträtter. Det påminner en del om Kentucky Fried Chicken (KFC) som har en del friterad kyckling, säger hon. 

"Köket behövde en renovering"

Eftersom lokalen inte har använts som restaurang tidigare har arbetet med att iordningsställa den varit ganska omfattande. 

– Lokalen var inte godkänd som restaurang när vi tog över den i oktober så vi har jobbat ganska mycket med olika ansökningar för att kunna bygga och göra om lokalen. Köket behövde en rejäl renovering och det har tagit längre tid än vad vi hade tänkt oss. Vi trodde att vi kunde börja jobba med renoveringen i ett tidigt skede och vara klar ganska snabbt, säger hon. 

Vad återstår innan ni kan öppna?

– Vi väntar på att vi får en godkänd kassa och så fort vi får det av Skatteverket så öppnar vi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt