Annons:

Nollan är spräckt – så går utvecklingschefens arbete vidare

Hultsfreds kommuns utvecklingschef Lars Gjörloff har fått Anncott Fastigheter AB att reservera en tomt på det nya industriområdet. Foto: Ossian Mathiasson

Nollan är spräckt – så går utvecklingschefens arbete vidare

Hultsfreds kommun har förhoppningsvis spräckt nollan på den 94 000 kvadratmeter stora industriområdet. Anncott Fastigheter AB har bokat en tomt för ett industrihotell. 

Annons:

Att skapa radhus för företag på Batteriet i Hultsfred är något som utvecklingschefen Lars Gjörloff har fastnat för och lyft fram på de senaste presskonferenserna i samband med färdigställandet av industrimarken på det gamla batterifabriksområdet. 

Nu ser det ut som att Västerviksbaserade företaget Anncott Fastigheter AB kommer vara exploatörer av tomtytan som företaget har reserverat så länge intresset finns. 

– Vi har haft en bra dialog kring det tillsammans med Leif (Sörensen, Anncotts vd). Jag tror stenhårt på företagshotell i Hultsfred. Det finns en brist på moderna, fräscha lokaler för företag, det finns faktiskt många som har sina företag hemma i garaget eller i lokaler som inte är ändamålsenliga, säger Lars Gjörloff. 

Informationsmöte väntar

Ancott Fastigheter funderar på att etablera sig i Hultsfred och bygga samma typ av företagshotell som de har för avsikt att göra i både Vimmerby och Västervik. 

– Det vi har diskuterat med Leif i steg ett är att hitta en markyta som han skulle kunna vara intresserad av. Steg två är att Leif kör ett informationsmöte för att berätta om sin produkt och vad de kan erbjuda. Då kommer alla intressenter bli inbjudna på ett eller annat sätt och får möjlighet att komma dit, lyssna och lämna in en intresseanmälan. Det är väl så det är tänkt att det ska vara, säger Lars Gjörloff. 

"En gemensam arbetsmarknad"

Det aktuella företaget har reserverat en tomtyta på 10 000 kvadratmeter och Leif Sörensen sa i en tidigare intervju med Dagens Hultsfred att Hultsfredsprojektet ligger en bit bort i tiden. 

– Det är oklart hur många lokaler företaget kan bygga. Det beror på hur många intressenter han får på informationsmötet, säger Gjörloff. 

Är det första företaget som har bokat en tomt på området?

– Det har varit ett antal dialoger men det är Anncott är företaget som vi har kommit längst med. 

Hur ser du på Anncotts etableringsplaner i Hultsfred? 

– Det är skitkul, verkligen toppen. Det tar sin tid med att precisera olika grejer men vi jobbar på. Det är ungefär som på Krönsmon i Vimmerby, det har tagit sin tid och nu börjar det släppa lite. Jag och Thomas Svärd (Utvecklingschef i Vimmerby) har samma uppfattning, att det är som är bra för Vimmerby är bra för Hultsfred och vice versa. Vi har en gemensam arbetsmarknad så det är bra att de har fått fart på Krönsmon. 

"Inget quick fix"

I samband med en pressträff i december sa den anlitade konsulten Joakim Ljungqvist från Place Promotion att det är 175 företag som ska kontaktas i hopp om att de vill satsa i Hultsfred. 

– Vi är tre personer som jobbar med det och arbetet drog igång i början av veckan så vi har inte haft någon avstämning än. Vi jobbar på, det kräver lite tid. Först måste man presentera sig, sedan måste man upprätta en dialog. Jobbar man med hela landet som målgrupp så är det en process som tar sin tid. Är man som företagare sugen på att etablera sig i Hultsfred så måste man också få med sin styrelse på att bygga en byggnad i Hultsfred. Det är inget quick fix, säger Gjörloff. 

Hur låter det när du pratar med olika företag?

– Vi för diskussioner på olika fronter och en del som jag har pratat med kan tänka sig att bygga själv men det är även intressant om det skulle bli ett radhus för företag. Vi har precis börjat men det är en positiv början. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt