Annons:

Så tänker Sörensen kring sin nya satsning i Vimmerby

Kommundirektören Carolina Leijonram, Anncotts Leif Sörensen och kommunalrådet Jacob Käll (C) vid tecknandet av avsiktsförklaringen i februari. Köpet av tomten på Krönsmon blev klart i går, och nu berättar Sörensen om sina planer. Arkivbild. Foto: Simon Henriksson

Så tänker Sörensen kring sin nya satsning i Vimmerby

I går blev det klart att Vimmerby kommun sålt den första industritomten på området Krönsmon. Om allt går som det ska hoppas köparen, den Hultsfredsbördige Västerviksföretagaren Leif Sörensen, att man kan sätta skopan i marken i början av nästa år.

Annons:

Det var på tisdagen som Vimmerby kommun offentliggjorde att den första tomten på industriområdet Krönsmon var såld och kontraktet undertecknat.

Köpare är fastighetsbolaget Anncott i Västervik, som ägs av Leif Sörensen, bördig från Hultsfred.

De senaste 25 åren har dock Sörensen mestadels varit verksam i Stockholm. Förra året gick flyttlasset hem mot Småland igen, och stannade i Gunnebo.

Beprövat koncept

Anncott arbetar utifrån ett väl beprövat koncept, som man har mångårig erfarenhet av. Bolaget bygger företagshotell och säljer sedan lokalerna vidare till företag istället för att hyra ut dem.

– Om man tittar på den byggnation som vi håller på med i Västervik, så är samtliga 14 lokaler i steg ett sålda. Totalt ska det bli 28 stycken, och även några av lokalerna i etapp två är sålda, berättar Leif Sörensen.

– Det var när vi såg att det funkade så bra även i en lite mindre stad som idén om Vimmerby föddes.

"Måste bygga rätt så mycket"

Anncotts huvudmålgrupp är inte en, utan flera.

– Det kan vara allt från plåtslagerier och snickerifirmor till privatpersoner som vill ha en lokal för båten eller sina hobbybilar. Men mestadels mindre hantverks- och industriföretag skulle jag säga.

Hur många lokaler man kommer bygga i Vimmerby är ännu inte bestämt.

– När vi kommer lite längre fram och har projekterat, så vet vi bättre vad vi ska bygga. Vi kommer även bjuda in till träffar för att stämma av intresset. Men i och med att tomterna är ganska dyra så måste vi bygga rätt så mycket.

– Tomten i Västervik är på 5 000 kvadratmeter, och där har vi byggt 28 lokaler. Tomten i Vimmerby är på nästan 10 000 kvadratmeter, men sedan får vi se hur stor efterfrågan är, säger Sörensen.

Hur ser tidplanen ut?

– Vi räknar med projektering under hösten. Sedan får vi se vad det blir för vinter, men om det inte blir allt för mycket snö och kyla så kör vi igång med byggnationen i början av nästa år.

Oklart med tomten i Hultsfred

Anncott har även en tomt på 10 000 kvadratmeter tingad på gamla Varta-området i Hultsfred, men den är Leif Sörensen osäker på hur de kommer göra med.

– Vi är lite tveksamma där, men vi får se. Däremot ska vi till Oskarshamns kommun och diskutera nästa vecka. Vi har ett starkt koncept som vi känner oss trygga i och som vi kan mycket bra.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt