Annons:

Nytt Willys till handelsområdet – butikschefen gläds över satsningen i Hultsfred

Willys flyttar in på det nya handelsområdet i Hultsfred. Foto: MostPhotos

Nytt Willys till handelsområdet – butikschefen gläds över satsningen i Hultsfred

En sprillans ny Willys-butik blir verklighet på nya handelsområdet i Hultsfred. Butikschefen Björn Gustavsson konstaterar att det blir större lokaler, bättre parkeringslösning och uppstart för e-handel i den nya butiken. 

Annons:

På Nytorpsvägen i Hultsfred ska en ny handelsplats växa fram och Famera Fastigheter AB i Växjö berättade nyligen att de har skrivit kontrakt med två butiker. 

Matkedjan Willys är en av de två butikerna som ska etablera sig på nya handelsområdet. Flytten blir inte särskilt lång eftersom Willys nuvarande butik ligger mitt emot det kommande handelsområdet. 

– Att göra en ombyggnation i nuvarande lokaler eller bygga nytt i nya lokaler är en fråga som har diskuterats fram och tillbaka. Jag fick reda på nyheten för två dygn sedan och jag informerade personalen i går, säger Björn Gustavsson, Willys butikschef i Hultsfred. 

Vad tycker du om att Willys satsar på en ny butik i Hultsfred?

– Det är självklart det bästa alternativet. Vi gjorde en större ombyggnation för drygt tio år sedan och jag vet vilket jobb det är att ha öppet under en sådan ombyggnation. Det finns begränsningar i denna lokal. Även om jag inte har suttit med förhandlingarna så jag vill säga att det är kanonbra. Butiken går bra och hade den inte gjort det så hade man inte gjort en sådan här satsning. 

E-handel och självscanning

Den nya butiken blir betydligt större, drygt 3 000 kvadratmeter, och öppningen är satt till våren 2022. Huskroppen på den befintliga butiken är på 2 200 kvadratmeter. 

– Jag vet inte vilka funktioner den nya butiken får, det är lite för tidigt att säga, säger Gustavsson och fortsätter: 

– E-handel och självscanning är två bitar som jag utgår från att vi tar in i vår nya butik. Jag vet inte hur det blir med förbutik, det är ett frågetecken. 

Har ni känt er trångbodda i den befintliga butiken?

– Ja, det har varit så under lång tid. För mer än ett år sedan inleddes diskussionerna för e-handel. Vi har inte haft någon möjlighet att kunna lösa det för varken kunderna eller för personalen som ska hantera det. Det tar rätt så mycket yta och det måste finnas yta för personalen som ska plocka upp varor och plocka ner varor. 

Bättre parkeringsmöjligheter

Gustavsson berättar att många kunder vill handla mat på nätet och tanken är att kunderna ska kunna handla varor och hämta upp de färdigpackade kassarna i butik.

– Då kommer man i så fall få hämta sina varor i skåp på byggnadens utsida. Det kräver mycket yta för att hantera e-handeln på insidan, likaså med skåpen på utsidan. Det blir som en butik i butiken så det måste organiseras på rätt sätt.

I många, många år har parkeringen vid Willys i Hultsfred kritiserats och nu blir parkeringsmöjligheterna bättre med tanke på flytten. 

– Det blir en riktigt bra parkeringslösning. Vi själva är inte så nöjda med den befintliga parkeringen och det är något som vi har fått höra från våra kunder under alla år. Vi har försökt göra det bästa av situationen men huskroppen ligger helt fel på tomten. Det är mycket trafik när man ska ut och in från parkeringen. När vi har gjort undersökningar får vi mest reaktioner på parkeringen och att folk vill självscanna.

 "Bara positiva reaktioner"

Willys i Hultsfred har drygt 25 anställda och personalen gläds över satsningen på en ny butik. 

– Det var bara positiva reaktioner. Det är många anställda som har jobbat i butiken sedan öppningen 1993. Det är klart att det är kul med något nytt. 

Famera Fastigheters förhoppning är att fler aktörer ska etablera sig på det nya handelsområdet och bli granne med Willys. 

– Jag ser mycket positivt på det nya handelsområdet. På det sättet kan man hjälpas åt och locka kunder så det kan aldrig vara dåligt. Folk är bilburna och det ska bara praktiskt och smidigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt