Annons:

Nya Järnbodens nyöppning står för dörren – butiksansvarig har anställts

Jakop Ståhlgren och Carina Ärleskog ser fram emot Nya Järnbodens nyöppning i Virserum den 1 mars. Foto: Ossian Mathiasson

Nya Järnbodens nyöppning står för dörren – butiksansvarig har anställts

Virserumsbon Jakop Ståhlgren är nybliven ägare till två butiker på orten. Inom kort, närmare bestämt måndagen den 1 mars, väntar nyöppning av Nya Järnboden i centrum – med Carina Ärleskog som ny butiksansvarig. 
– Det ska bli jätteroligt att öppna upp mer permanent, säger Jakob Ståhlgren. 

Annons:

I oktober tog Jakop Ståhlgren över Bolist-butiken i Virserum med sitt företag Virserums Järn & Byggprodukter AB. 

Det stannade inte vid en butik. Drygt två månader senare, i början av december, skrev företagaren på avtalet som ny ägare till Nya Järnboden i centrum. 

Han har sedan övertagandet haft öppet vissa dagar i Järnboden och den stora premiäröppningen närmar sig med stora steg. 

– Butiken öppnar den 1 mars och det kommer vara ”vanliga” öppettider från måndag till fredag samt öppet några timmar på lördagar, säger Jakop Ståhlgren. 

Carina kommer jobba i affären

Han har också anställt en person, nämligen Virserumsbon Carina Ärleskog, som kommer jobba i butiken. 

– Jag har jobbat på Demanders i Virserum i 25 år så jag känner att det är dags att byta jobb. Jag har gått och funderat på att göra något annat ett tag. Jag stötte på Jakop i affären i Virserum före jul och på den vägen är det, säger Carina Ärleskog. 

Vad är det som lockar med att jobba i en järnhandel?

– Jag tycker att det är roligt med brett sortiment och det blir en utmaning att lära sig allting. Jag är en social människa och gillar kontakten med olika människor. Jag är så lycklig över att jag ska börja jobba här och jag hör att folk i byn tycker att det är roligt, säger Ärleskog. 

Vad har du för styrkor?

– Jag har varit PartyLite-säljare så det gäller att sälja bra om man ska tjäna på det. Jag hade ett riktigt bra 2014 där jag sålde mest av alla i Sverige.

Sortimentet ska utökas

Jakop Ståhlgren berättar att det regnade in spontanansökningar till att jobba i butiken efter Dagens Hultsfreds artikel i december. 

– Ni skrev att vi skulle öppna upp igen när allt var löst med personal så det bara small till. Carina kommer få sätta sin prägel på butiken. Jag kan bygg- och järndelen men jag behöver Carinas kvaliteter till att skapa en bra butik. Det ska bli så jäkla kul att komma igång på riktigt, säger Ståhlgren. 

Ståhlgren ska köra butiken vidare i den gamla andan med vissa förändringar och moderniseringar av artikelutbudet. 

– Min ambition är att utveckla fritidsdelen med försäljning av skid-, hockey- och fotbollsutrustning och cyklar med tillbehör. Järnboden har historiskt sett anammat skidbacken och längdspåret plus att det har funnits grejer till ishockey och fotboll. Jag ska i någon form kunna serva föreningarna som finns på orten och väcka liv i hur det var förr i tiden, säger Ståhlgren. 

Vad måste göras fram till nyöppningen i mars?

– Vi måste boosta igång sortimentet igen, få ordning på saker och ting, göra en ordentlig basinventering och städa. En butik är under ständig utveckling. När den slutar utvecklas eller göras om så har den stannat av, då anser jag att man gör något fel. Det blir extra spännande när man håller på och gör om under tiden. Det var många som reagerade på att vi hade flyttat kassadisken. Folk gillar att det hela tiden händer någonting. Vi kommer göra förändringar under resans gång, säger Ståhlgren. 

"Lätt att skicka kunder mellan butikerna"

Han tycker att de två butikerna (Bolist och Järnboden) kommer komplettera varandra på ett bra sätt. 

– Det blir en mer renodlad bygghandel i Bolist när vi flyttar upp fritid och hushåll till Järnboden. Det jag inte har i Järnboden har jag på Bolist så det kommer vara lätt att skicka kunder mellan butikerna. Vi får ett brett artikelregister, säger Ståhlgren. 

Finns det planer på att anställa fler personer i Järnboden?

– Jag får hoppas att det spinner på så pass bra. Som jag budgeterat så räcker det till en anställd i Järnboden för stunden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt