Annons:

KLART MED NY ÄGARE TILL JÄRNBODEN – ”KOMMER BLI JÄTTEBRA”

Lina och Sara Fransson har sålt Nya Järnboden till Virserumsbon Jakop Ståhlgren. Foto: Privat

KLART MED NY ÄGARE TILL JÄRNBODEN – ”KOMMER BLI JÄTTEBRA”

I oktober tog Jakop Ståhlgren över bygghandeln i Virserum. Redan nu tar han nästa steg och är purfärsk ägare till Järnboden i centrala Virserum.
– Det är lika bra att gasa när man har soppa i tanken, säger han.

Annons:

När Ståhlgren tog över bygghandeln var tanken att inrikta sig lite mer på järnprodukter. Nu kommer han kunna göra det fullt ut – men i en annan verksamhet. I dag tog Ståhlgren över Järnboden i Virserum.

– Det var en vision från början och nu föll pusselbiten på plats. Jag har inte landat riktigt i det och vi skrev på avtalet i kväll. Jag har visat mitt intresse rätt länge, men av olika anledningar så möttes vi nu i förhandlingarna.

 "Ska finnas något för hela familjen"

Järnboden har länge sökt efter en ny ägare och i oktober inleddes en utförsäljning och butiken stängdes. När den öppnas igen är inte riktigt bestämt.

– När allt är löst med personal och så vidare vill vi öppna upp igen. Jag ska köra järnboden vidare i den gamla andan med vissa förändringar och moderniseringar av artikelutbudet.

Vad har du för relation till affären?

– Jag är uppvuxen i Virserum och den har alltid varit en rolig affär att gå in i. Så ska det vara framöver också, det ska finnas något för hela familjen i den butiken.

 "Börjar känna mig nöjd"

De olika verksamheterna kommer komplettera varandra.

– Det kanske blir lite mer renodlat på de olika ställena. Jag tror att det kommer gå bra och känner mig trångbodd på byggprodukter. Det här öppnar upp för den delen som jag hade tänkt för bygghandeln. Jag tror också att järnhandeln i byn är för liten för att bära sig själv, men med båda benen kommer det bli jättebra. Jag tror på framtiden.

Vad betyder det här för samhället, tror du?

– Det får orten svara på, men jag ser gärna att neonskylten får hänga kvar i centrum.

Tittar du på fler satsningar?

– Nu börjar jag känna mig nöjd, men man ska aldrig säga aldrig. Det här var att knyta ihop säcken lite och jag känner samhällets stöd.

"Det är känslomässigt"

Lina Fransson som drivit butiken tillsammans med sin syster Sara efter att deras pappa gick bort förra året är nöjd med att ha fått butiken såld. 

– Nu är det i alla fall klart. Pratade med syrran för en stund sedan och man vet inte vad man känner. Uppväxt med järnboden hela mitt liv, men det ska bli jätteskönt och jätteskönt att Jakop kör vidare och att den får finnas kvar. Det är vad pappa velat och blir jätteskönt för oss att slippa köra varannan helg. Vi är nöjda, men det är känslomässigt. Den har varit till salu jättelänge, men det var den bästa lösningen som kunde hända, säger hon. 

Vad tror du det betyder för Virserum?

– Alla Virserumsbor blir överlyckliga. Det är flera kunder som sagt att det är knutpunkten i byn och det är så dött i hela Virserum. Skönt om det finns kvar lite affärer. Ligger bra vid väg 23 så det kanske kan dra in lite folk. Hoppas att det går bra för honom såklart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt