Annons:

Försöker hitta ny ägare till butiken –

Konkursförvaltaren försöker hitta en ny ägare till Nya Järnboden och man räknar med att gå ut med ett anbudsförfarande vad det gäller Bolistbutiken.

Försöker hitta ny ägare till butiken – "Omtyckt verksamhet"

Konkursförvaltare Helena Karlsson letar efter någon som är intresserad av att ta över konkursdrabbade Nya Järnboden.
– Vi räknar även med att gå ut med ett anbudsförfarande på Bolistbutiken, säger hon.

Annons:

På måndagen påbörjades utförsäljningen i Nya Järnboden som har en över 60 år lång tradition på orten sedan Stig Fransson startade järnaffären som han drev ända fram till sin bortgång.

– Vi räknar med att ha utförsäljning den här veckan och med all sannolikhet blir det en fortsättning även nästa vecka, det är ett bra intresse. Parallellt med det tittar vi på möjligheten att det finns någon som har intresse för att ta över butiken, säger Helena Karlsson, på Advokatfirman Kronan HB i Kalmar.

 Två anställda berörs

Det var i förra veckan som Virserums Järn & Byggprodukter AB gick i konkurs. Förutom Nya Järnboden ingår Bolistbutiken i samma bolag.

– Där finns en fastighet och vi hoppas verkligen att det ska kunna finnas någon som vill ta över och driva det vidare. Så där räknar vi med att gå ut med ett anbudsförfarande, säger Helena Karlsson.

– Vi har inte fattat beslut ännu om det blir en utförsäljning även där eller om det integreras i den nuvarande utförsäljningen på något sätt.

Helena Karlsson kan berätta att det är två personal plus ägaren Jakop Ståhlgren som berörs av konkursen.

Hur har personalen tagit beskedet?

– Tittar man på Nya Järnboden är det en verksamhet som man uppfattar varit omtyckt och att det finns ett behov av butiken i Virserum. Det gör att man ur det perspektivet naturligtvis tycker det är väldigt tråkigt och förstås tycker personalen det är synd.

– Det är egentligen samma sak med Bolistbutiken. Det finns ett behov på orten för verksamheten, sedan har det varit tufft nu med tanke på prisbilden på byggsidan som kom egentligen redan med krigsutbrottet i Ukraina.

”Många har drabbats på byggsidan”

Så konkursen är enligt Helena Karlsson en direkt följd av lågkonjunkturen.

– Det har fått direkta effekter på byggsektorn över lag, under sommaren och hösten är det många som har drabbats på byggsidan. 

Det känns som effekten av det börjar märkas även på våra mindre orter som till stor del varit förskonade tidigare?

– Ja, det är en analys som inte är helt fel.

 

Dagens Hultsfred har sökt Jakop Ståhlgren för en kommentar utan framgång.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt