Annons:

  • BOLISTFASTIGHETEN SÅLD – HAN ÄR NY ÄGARE

    Johan Sandin på Lignarium Snickeri AB bekräftar att han köpt tidigare Bolistfastigheten. Foto: Lotta Madestam

  • BOLISTFASTIGHETEN SÅLD – HAN ÄR NY ÄGARE

    Tidigare Bolistfastigheten är såld. Nya ägaren Johan Sandin tillträdde den på torsdagen. Foto: Privat

BOLISTFASTIGHETEN SÅLD – HAN ÄR NY ÄGARE

Tidigare Bolistfastigheten i Virserum är såld efter konkursen. Ny ägare är Johan Sandin på Lignarium Snickeri, som ger en första vink om vad fastigheten ska användas till.

Annons:

– Nya ägaren Johan Sandin tillträdde under torsdagen, säger Helena Karlsson på Advokatfirman Kronan HB i Kalmar när Dagens Hultsfred när henne på telefon.

Det blir med andra ord fortsatt verksamhet i fastigheten inom kort. Något som Johan Sandin kan bekräfta.

”Jag har köpt byggnaden. Mitt företag samt någon form av bygghandelsverksamhet kommer inrymmas i byggnaden”, svarar han på SMS. I övrigt är han sparsam med kommentarer så här långt.

”Alltid glädjande”

Helena Karlsson tycker det är glädjande att det blev en lyckad utgång efter konkursen i december.

– Det är alltid glädjande när man hittar en lösning, särskilt också så här pass snabbt och att det är en aktör som tänker fortsätta driva verksamhet på ett eller annat sätt. Det är jätteroligt.

Hur såg intresset ut för att köpa fastigheten?

– Det har funnits flera intresserade, så det var ett anbudsförfarande med några stycken intressenter.

Hoppades hitta köpare till Järnboden

När Virserums Järn & Byggprodukter AB gick i konkurs i december, drabbades också Nya Järnboden. 

Det var ett stort intresse för utförsäljningen och det som blev över såldes avslutningsvis via en auktionsfirma. Så där har konkursboet ingenting kvar, utan allt är avyttrat och lokalen lämnad till fastighetsägaren.

– Det har varit en fantastisk medverkan av personalen under utförsäljningen och det känns som alla runt omkring Virserum slöt upp och de uttryckte naturligtvis att det var tråkigt med konkursen.

– Det fanns ett skede där vi hoppades på att någon skulle vara intresserad att driva Nya Järnboden vidare, men tyvärr lyckades vi inte få det att gå i hamn, men det var ju roligt att Bolistfastigheten kunde säljas så vi får glädjas åt det, säger Helena Karlsson.

Täcker inte skulderna

Trots att avvecklingen och resultatet av den varit mycket positiv och god räknar inte Helena Karlsson med att försäljningen täcker skulderna.

– Så är det ofta vid konkurser, utan min bedömning är att det inte blir någon utdelning till oprioriterade fordringsägare, säger hon avslutningsvis.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt