Annons:

Ägaren om sina planer att öppna bygghandel –

Johan Sandin ska flytta sin byggverksamhet till nya fastigheten och öppna en bygghandel. "Jag jobbar på ett samarbete med en större firma. Ett ja därifrån skulle betyda att satsningen blir mer omfattande", säger han. Foto: Lotta Madestam

Ägaren om sina planer att öppna bygghandel – "Jobbar på samarbete med större firma"

Johan Sandin planerar öppna bygghandel i fastigheten han köpt i Virserum. Han jobbar just nu på ett samarbete med en större firma.
– Ett ja därifrån skulle betyda att satsningen blir mer omfattande, säger Johan Sandin.

Annons:

I lördags kunde Dagens Hultsfred berätta att Johan Sandin, ägare av Lignarium Snickeri, köpt fastigheten där Bolist huserade fram till konkursen.

Nu väljer han att berätta lite mer om sina planer, som dels handlar om att flytta den egna byggverksamheten till den nya fastigheten. Men i planen ingår också att öppna en bygghandel av någon form.

– Jag liksom många andra byggare i trakten behöver någonstans att hämta virke för att slippa åka iväg till exempelvis Åseda eller Korsberga, vilket blir ganska kostsamt i längden. Så jag kommer ha ett lager med virke och allt annat som behövs för att kunna utföra en byggnation, tillägger han.

Hoppas få klart med partner

För tillfället jobbar han på ett samarbete med en partner, men har inte kommit riktigt i mål än. Därför är han sparsam med detaljerna.

– Eftersom jag fick överta fastigheten nyligen (i torsdags) är vi inte där riktigt än. Vi ska ha lite fler möten i slutet av månaden, så får vi se vad som händer. Det ser lovande ut.

Kan du säga något mer om vad det är för partner?

– Nej, inte mer än att det är en större firma.

Vad skulle det betyda för dig att få ett klartecken?

– Det blir avgörande för hur stor satsningen på en bygghandel blir, jag har svårt att dra igång något större på egen hand. Med en partner skulle vi få igång något med ett bättre sortiment från start. Med det nödvändigaste man kommer vilja ha och det som inte finns på hyllan blir beställningsvara. I bästa fall kan man ha täta beställningar med leveranser flera gånger i veckan.

I en tuff tid med många konkurser funderar man ju en del på hur du vågar göra en sådan här satsning?

– Är det inte nu man ska satsa, så man står redo när det vänder? Det var mest en slump. Det är beklagligt att Jakop (Ståhlgren) gick i konkurs, det sörjer vi allihop på bygden. 

Inte lika omfattande

Tanken är inte att satsningen blir lika omfattande som sist, för den var väldigt stor, enligt Johan Sandin.

– Det kanske skulle funka, men jag behöver som sagt lokaler för min vanliga verksamhet också. Så tanken är att kallagret blir som innan med bräder, paneler, isolering och annat. I den varma delen ryms bygghandeln och min verksamhet, som jag kommer flytta över under årets lopp från lokalen jag hyr idag.

Vad kommer den här satsningen betyda för företaget?

– I år kommer det betyda att jag får jobba häcken av mig för att få det att funka. I bästa fall kommer det betyda något positivt för bygden. Jag gör det både för min egen del och jag vill att alla ska få möjlighet att bedriva sina verksamheter på bygden på ett lämpligt sätt för jag vet att det är ohållbart att åka längre sträckor för att hämta material.

Hur stor investering rör det sig om?

– Tillräckligt mycket, säger han utan att vilja nämna några siffror.

Kan det komma att ge några nyanställningar?

– Ja, det är ett måste att vara minst två för att driva en bygghandel som funkar. Men det är också beroende på hur det blir med partnern, säger Johan Sandin som hoppas vara igång inom de kommande månaderna. I alla fall innan sommaren, gärna tidigare, tillägger han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt