Annons:

Hård konkurrens om kunderna med dubbla byggvaruhus –

Johan Sandin har också planer på en bygghandel i Virserum, som han går vidare med trots gårdagens besked från Byggvab. "Men det är inte optimalt med två i en liten by", säger han. Foto: Lotta Madestam

Hård konkurrens om kunderna med dubbla byggvaruhus – "Inte optimalt"

Johan Sandin fortsätter sina planer på en bygghandel i Virserum, trots gårdagens besked från Byggvab.
– Bygghandel kommer det att bli, men jag vet inte omfattningen. Men, tillägger han, det är inte optimalt med två i en liten by.

Annons:

Virserum kommer ha inte bara en bygghandel utan två inom en snar framtid. Johan Sandin, ägare av Lignarium Snickeri, har långt framskridna planer på att starta bygghandel i gamla Bolistbutiken som han förvärvade efter konkursen.

På onsdagen möttes han, som så många andra, av nyheten att Byggvab också satsar på en bygghandel genom ett samarbete med XL Bygg Materialmännen i Vimmerby.

– Materialmännen vände sig lite till mig också, men jag var inte tillräckligt på antar jag, säger Johan Sandin.

Hur ser du på konkurrensen som blir?

– Mina planer ändras egentligen inte, för mitt fokus har egentligen inte varit att ha en fullskalig bygghandel, så jag fortsätter på den planen. Men jag ser det som svårt och det är inte optimalt med två i en liten by, så är det ju. 

– Utan det hade ju varit bättre om man hade kunnat dela på sakerna. Att ha en bygghandel där bygghandeln har legat tidigare med optimerade ytor för just virke känns mer som det logiska alternativet. Men han (Fredrick Andersson, reds anmärkning) gör ju som han vill. Jag förstår att han tar chansen, det har ju öppnat sig en marknad i Virserum.

Samtal med samarbetspartner

Johan Sandin hade kommit långt i diskussionerna med en samarbetspartner, som han väljer att inte namnge i nuläget.

– Det här kanske ändrar deras planer på hur mycket de vill lägga på Virserum, det är där skon kommer klämma. Säger de att "det är en för mycket”, då står jag utan, så det får vi se.

Så hur tänker du nu?

– Jag hoppas fortfarande att jag får ihop det och kommer i sinom tid ha en bygghandel hur eller hur, men jag vet inte omfattningen. Det kommer definitivt att påverkas av Byggvabs beslut, säger Johan Sandin som säger sig stå med fler frågetecken idag än i början av veckan.

– Inte från min sida, utan synd nog från min samarbetspartner. De säger sig vilja tänka en omgång till, sedan om det beror på det här lämnar jag öppet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt