Annons:

Kvällens tyngsta pris – jubel utbröt när årets företagare hyllades

Johan Sandin, som driver Lignarium Snickeri, fick motta kvällens tyngsta pris av Robin Körner, ordförande i Företagarna. Foto: Lotta Madestam

Kvällens tyngsta pris – jubel utbröt när årets företagare hyllades

Så hade turen kommit till kvällens tyngsta pris. Titeln ”Årets företagare 2022” föräras Johan Sandin, som driver Lignarium Snickeri.
– Jag var tvungen att ringa och dubbelkolla när Robin från Företagarna ringde och sa att jag fått priset, erkände han.

Annons:

När den festliga kvällen på Hotell Hulingen började nå sitt slut gick det sjätte och sista priset – kvällens tyngsta pria ”Årets företagare” inte oväntat till Johan Sandin, som driver ett snickeri i Virserum.

Företagarna har gjort det till en tradition att avslöja på förhand vem priset går till. Här kan du läsa mer om företaget.

Det hindrade inte jublet från att bryta ut när Johan Sandin ropades upp på scen där Robin Körner, ordförande i Företagarna, väntade med priset, som förutom blommor och diplom också består av 5 000 kronor.

Bytt ut snickarbyxorna

Johan Sandin hade bytt snickarbyxorna mot finkostymen och flätat skägget kvällen till ära. Han tillägnade snabbt priset till fler.

– Det här är en laginsats, för utan alla de företag vi jobbat med i och runt om Virserum hade det inte funkat. Och inte utan personalen som vi handplockat.

Johan Sandin kunde berätta från scen att det är hans tidigare kompanjon Gunnar Uppmans "fel" att han hamnade i Virserum.

– Han var modig nog att starta ett nytt företag med mig i Virserum, sedan jag fått sluta som orgelbyggare, och jag har en modig sambo som vågade flytta hit med mig, sa han. 

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Årets företagare i Hultsfreds kommun är ett företag som med kvalitét och gedigen kunskap utvecklat sin verksamhet inom snickeri, bygg och byggnadsvård. Tillverkning och design utförs på ett hållbart sätt i eget snickeri. Företaget har en bred målgrupp.

Förutom unika snickerier renoverar man äldre hus, ladugårdar, möbler och återställer dessa till ursprungligt skick. Exempel på unika snickerier som utförs är fönster, trappor och verandor i gammal stil.

Arbetet genomförs enligt såväl traditionell som modern hantverkstradition. Varje arbetsmoment dokumenteras grundligt och på så sätt kan hela renoveringar följas på ett tydligt sätt i framtiden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt