Annons:

Bygg & Handel gör comeback –

Johan Sandin har klart med sista pusselbiten. Den 3 april smygöppnar han sin bygghandel, förmodligen med namnet Bygg & Handel i Virserum AB. Foto: Lotta Madestam

Bygg & Handel gör comeback – "Har anställt välkänt ansikte"

Nu har alla pusselbitar fallit på plats, Johan Sandin öppnar bygghandel, troligtvis med namnet Bygg & Handel i Virserum AB.
– Jag har klart med samarbetspartner och gör verklighet av min tanke, säger han.

Annons:

Ända sedan Johan Sandin köpte Bolistbutiken efter konkursen har hans tankar gått åt ett specifikt håll – att både flytta dit sitt snickeri Lignarium och öppna bygghandel.

– Lokalerna är ju anpassade för just materialhantering med möjlighet att köra igenom hela byggnaden med släp eller lastbil, så ambitionen har hela tiden varit att starta upp en bygghandel igen, säger Johan Sandin.

Skrivit avtal med partner

På torsdagen kunde han avslöja att sista pusselbiten fallit på plats. Han har klart med en samarbetspartner.

– Nu har jag skrivit avtal med Korsberga Byggprodukter och Åseda Bygg & Järn, som har samma ägare. Jag blir deras "bakficka” i Virserum kan vi kalla det, där allt kan levereras hit två dagar i veckan. Korsbergas fokus ligger på virke och skivmaterial och Åseda, som man brukar säga har 40 000 artiklar, har allting runt omkring.

Mindre butik den här gången

För egen del kommer Johan Sandin lagerhålla det som behövs för att bygga om och bygga till, som virke, skivmaterial och isolering. Men också tryckt trallvirke, nu när sommarsäsongen drar igång.

– Butiksdelen blir inte lika stor som sist, det går inte med tanke på att jag startar från noll, men här kommer finnas allt från spik, skruv, sortiment med bits, multiklingor och betong till penslar, lim och lite basfärg, även om färg i stort kommer att tas från Åseda.

Anställt butikssäljare

Öppning sker ganska snabbt med tanke på att utesäsongen är nära. Förhoppningen är att öppna officiellt i mitten av april, men det blir en smygöppning tidigare än så, den 3 april så fort virket finns på lager.

– Jag har redan anställt en person som kommer sköta om själva försäljningsdelen. Det är ett gammalt välkänt ansikte, Thomas Karlsson, som varit på Bygg & Handel både under de gamla ägarnas tid och den nya innan företaget gick i konkurs, så han har väldigt lång erfarenhet av hela byggsektorn.

Namnet är inte helt hundra än, men Johan Sandin har valt ett namn som användes i folkmun förr, antingen Bygg & Handel i Virserum eller med "Nya" framför.

– Jag ska till och med försöka få tillbaka det gamla telefonnumret, från tiden det var en väldigt bra bygghandel, säger Johan Sandin, som fått hjälp i sin satsning av de forna ägarna Mikael Torstensson och Hans Ståhlgren, som stöttat med goda råd.

Konkurrens på orten

Med den här satsningen får Virserum två byggvaruhus, då Byggvab också startar bygghandel genom ett samarbete med XL Bygg Materialmännen i Vimmerby.

– Han kör på sitt spår, jag kan inte göra så mycket åt det. Byggvab har alltid haft ett delvis annat sortiment, han har sina foder, VVS-artiklar, kaminer och lite kläder och det kommer jag inte hoppa in på, utan håller mig till virke och det som behövs för att få en byggnation att rulla. Jag har ingenting emot att gå dit för att handla mina arbetskläder när det behövs, så jag kan bara önska honom lycka till, säger Johan Sandin.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt