Annons:

  • Företag lämnar hemmagaraget – flyttar till nya lokaler i Hultsfred

    Christian och Helen Barman låter sitt värmepumpsföretag få en ny bas genom att flytta från hemmagaraget i Vena till lokaler i industrihotellet Blåklinten i Hultsfred. Foto: Privat

  • Företag lämnar hemmagaraget – flyttar till nya lokaler i Hultsfred

    I de nya lokalerna i Hultsfred satsar Crilles VVS & Värmepumpsteknik på lager, kontor och showroom. Foto: Privat

Företag lämnar hemmagaraget – flyttar till nya lokaler i Hultsfred

Christian och Helen Barman har drivit sitt värmepumpsföretag från hemmagaraget i Vena sedan december 2016. Nu gör företaget en flytt till nya lokaler i Hultsfred. 
– Vi vill ha riktiga lokaler till vår verksamhet, säger Christian Barman. 

Annons:

Venaföretaget Crilles VVS & Värmepumpsteknik drivs av paret Helen och Christian Barman och har sedan ett år tillbaka Leo Hermén som fastanställd. Företaget säljer, installerar, reparerar och servar värmepumpar och har haft Helen och Christians garage hemma i Vena som bas för verksamheten. 

Efter drygt fyra år på hemmaplan har företaget lämnat garaget och flyttat till nya lokaler i industrihotellet Blåklinten på Norra Oskarsgatan i Hultsfred. De har tagit över Chokladparadisets tidigare lokaler på 140 kvadratmeter. 

– Vi är ett företag som växer med mycket kunder och behöver mycket lager och reservdelar. Vi har fått bra snurr på verksamheten och vill ha riktiga lokaler. Vi har utgått från vårt garage hemma i Vena tills nu, säger Christian Barman. 

"Slog till när lokalen blev ledig"

Han tycker att det känns riktigt bra att komma in i ändamålsenliga lokaler som har en närhet till det planerade handelsområdet i Hultsfred. 

– Vi har funderat på att hitta nya lokaler i något år. Vi har väntat på att vi ska hitta rätt läge och vi vill inte bara flytta för flyttandets skull. Den här lokalen som vi har skaffat oss nu ligger rätt och är nära handelsområdet. Jag slog till när lokalen blev ledig. Jag har spanat in den och tycker att den är optimal för vår verksamhet, säger Christian Barman. 

Hur känns det att göra denna flytt?

– Känslan är riktigt skön. Vi har fyra ungar, hundvalpar och katter så det är rätt skönt för både mig och min fru att vi kan åka iväg till jobbet och sätta oss på kontoret. Det blir något helt annat om man jämför med hur vi har haft det tidigare. Vi har haft fullt med grejer i garaget och haft kontor i bostaden. 

Företagets nya lokaler i Hultsfred kommer inrymma lager, kontor och showroom. 

– Både kontoret och lagret har varit igång i ett par veckor. Det vi håller på med är själva utställningshallen som vi ska ha i lokalerna. Meningen är att vi ska kunna visa upp produkter på plats och skicka med en broschyr till kunder som är intresserade. Det blir det lilla extra.

"Får inte bli för övermäktig"

Christian har tillsammans med sin fru Helen drivit företaget sedan december 2016 och han är mycket nöjd med företagets utveckling.

– Jag är positiv sedan tidigare och jag fortsätter så. Vi har haft att göra sedan dag ett så det har hela tiden funnits jobb. 

Hur har verksamheten påverkats under pandemin?

– Det har funkat bra faktiskt. Det verkar som att folk har haft lite pengar över nu när de inte har kunnat resa så de har istället satsat på hemmet. 

Vad tror du om framtiden?

– Att man aldrig ska ge upp utan tro på det man gör och köra på.

Finns tankar på att anställa fler personer? 

– Vi vill ta det lugnt för att känna av läget och kolla hur efterfrågan ser ut. Det gäller att vara lite försiktig och inte bli för övermäktig.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt