Annons:

Tysk familj tar över vandrarhem i Målilla – siktar på öppning i maj

Uwe Metzken, Tanja Bechtel-Metzken, Bennett Bechtel och Christina Papadopoulos-Bechtel har flyttat från Tyskland för att ta över vandrarhemmet Villa Karllösa i Målilla. Foto: Privat

Tysk familj tar över vandrarhem i Målilla – siktar på öppning i maj

Tanja Bechtel-Metzken och Uwe Metzken är nya ägare till vandrarhemmet Villa Karllösa i Målilla. Förhoppningen är att öppna sitt bed & breakfast i maj.
– Vår dröm om att bo och arbeta i Sverige har blivit verklighet, säger Uwe Metzken. 

Annons:

Vandrarhemmet Villa Karllösa kom ut till försäljning för 1,8 miljoner kronor under våren 2020. De dåvarande ägarna Christa och Udo Zeike bestämde sig efter säsongen 2019 att de skulle lägga ner och sälja vidare till någon annan. 

Nu står det klart att Villa Karllösa är sålt. Vimmerby Tidning berättar att Tanja Bechtel-Metzken och Uwe Metzken tar över verksamheten tillsammans med Tanjas systerson Bennett Bechtel och hans fru Christina Papadopoulos-Bechtel.

– Vi vill bo och arbeta här i Sverige, det är vår dröm. Vi har i tio-tolv år kommit till Sverige för semester och drömmen har blivit större och större för varje besök vi har gjort i Sverige. Nu kände vi att det var dags, säger Uwe Metzken och fortsätter: 

– Det är så mycket som vi gillar med Sverige. Vi älskar naturen och lugnet när vi är i skogen och på sjön, det är så vackert och lugnt. Människorna är snälla.

Hur fann ni det här stället i Målilla?

– Efter vår senaste semester i Sverige bestämde vi oss för att kontakta en mäklare för att hitta ett bed & breakfest och hittade Villa Karllösa här i Målilla. Vi tittade och det var rätt plats för oss. Det är vår gemensamma dröm, säger Uwe och får medhåll av övriga. 

Siktar på öppning i maj

De tittade på Villa Karllösa efter förra sommaren, fattade beslutet åtta veckor senare och är sedan december permanentbosatta på Villa Karllösas översta våning. 

Vad har hänt sedan dess?

– Huset var i bra skick när vi köpte det så vi har endast ändrat stilen på rummen. Vi har jobbat med rummen för att få dem i vår egen stil. Vi har ett tema för varje rum där vi har bytt möbler och satt upp nya tavlor på väggarna. Vi har elva gästrum, säger Tanja Bechtel-Metzken.

Deras förhoppning är att öppna upp sitt bed & breakfast i maj. 

– Ja, det är vad vi hoppas på. Vi väntar på att få alla papper i ordning och vi har väntat ett bra tag, säger Tanja och fortsätter: 

– Vi ska driva ett bed and breakfest, ett creperie och ett kreativt hus med målarkurser och workshops. Tanken är att vi ska ha ett galleri i bygganden där vi hänger bilder på varje vånings väggar så att gästerna kan köpa det om de gillar det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt