Annons:

Unge entreprenören nyanställer efter ett år med eget företag

Melker Johansson, 20, har anställt två nya medarbetare till sitt företag New Generation. Foto: Pressbild

Unge entreprenören nyanställer efter ett år med eget företag

Melker Johansson startade sitt företag New Generation efter studenten 2020. Företaget går som tåget och den unge entreprenören har anställt två nya medarbetare. 

Annons:

Unge entreprenören Melker Johansson, 20, från Målilla tog studenten från teknikprogrammet på Vimmerby gymnasium för ett år sedan och startade i samma veva eget företag. 

Han drev nämligen ett framgångsrikt UF-företag som gjorde att han valde att ta idén vidare med försäljning av egentillverkade produkter genom nystartade bolaget New Generation. 

Två nya medarbetare

Efter ett år med det egna företaget har Melker Johansson anställt två nya medarbetare från Virserum, något som han skrev på företagets sociala medier i början av maj.   

Olivia Karlsson ska vara ansvarig för företagets sociala medier och samarbeten och Albin Bågenhammar kommer jobba som säljare mot återförsäljare och företag

– Både Olivia och Albin kommer vara till stor hjälp för mitt arbete med tanke på att de ska jobba på timmar och deltid, säger Melker Johansson. 

Känner du att du behöver avlastning?

– Ja, precis. I och med att jag gör en stor del av produktionen så har jag känt att jag inte hinner med de två bitarna. Det är bra att ta in hjälp så jag får mer tid till produktionen. De har jobbat i företaget sedan början av maj och det har gett resultat med en gång, säger Melker Johansson.

Ny återförsäljare klar

Den unge entreprenören har i dagsläget flera lokala återförsäljare, fyra till antalet. 

– Det är Frendo, Axelssons i Aby, Ingebo Hagar och Nya Järnboden i Virserum som blev klart tidigare i veckan. Det är tack vare det arbete som Albin har påbörjat. Han håller på med fler återförsäljare så det lär bli fler framöver, säger Melker Johansson. 

Vad vill du säga om ditt första år som egen företagare efter studenten som du tog förra sommaren?

– Det har varit fantastiskt roligt och givande. Riktigt roligt att få genomföra den här idén som man har tänkt på. Det har verkligen gått över förväntan och det blir extra roligt när vi blir tre personer i ett projekt där vi kan bolla lite idéer. Det är ett stort steg att ta. 

Tillverkning av vedkorgar

Alla produkter som New Generation säljer är designade och producerade av Melker Johansson i ett snickeri i Målilla. Produktbroschyren består bland annat av skärbrädor, serveringsbrickor och grytunderlägg. 

– Jag ska från och med måndag börja tillverka vedkorgar som är en stor grej för mig. Jag samarbetar med ett annat företag som kommer göra ståldetaljerna till vedkorgarna. Att jag kan lägga mer tid på att utveckla fler produkter är också en del i att jag anställer två nya medarbetare. Jag har inte haft så mycket tid till det tidigare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt