Annons:

Prisad komiker håller show i Vimmerby – skämtade om verktyg i butik senast

Den prisade komikern Ann Westin kommer till Vimmerby i helgen. Foto: Robert Eldrim/Pressbild

Prisad komiker håller show i Vimmerby – skämtade om verktyg i butik senast

Flera gånger prisad som Sveriges roligaste kvinna. I morgon kommer komikern till Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby. 
– Det ska bli jätteroligt, säger hon i en intervju med vår tidning. 

Annons:

Flera av Sveriges mest kända komiker – Måns Möller, Henrik Dorsin och Özz Nûjen – har besökt Björkbacken vid olika tillfällen sedan i höstas. 

Nu är det dags för den sista av de planerade komikerkvällarna då Ann Westin kommer till Vimmerby och håller en humorshow på lördagskvällen. 

– Det har varit rätt så lugnt ett tag på grund av att det är som det är. Det var väldigt längesen jag var i de trakterna. Senast jag var i Vimmerby tror jag att jag var i en järnaffär i centrum. De var någon slags personalfest som jag besökte för många år sedan. Jag vet att jag hade skämt om verktyg då jag själv är så intresserad av verktyg, säger Ann Westin och tänker tillbaka på senaste besöket i Vimmerby.

"Vill inte höra mer om pandemin"

Ann Westin debuterade som komiker 1996 och jobbade dessförinnan som undersköterska och mentalskötare. Hon har vunnit Sveriges bästa kvinnliga komiker vid Standupgalan hela tre gånger. Hon ser fram emot lördagens föreställning i Vimmerby. 

– Det blir såklart mycket humor och det kommer handla om allt möjligt, mycket om vad vi är med om och vad man har gjort under tiden. Coronan är på sätt och vis oundviklig men det blir inte så mycket om det. Jag tror att folk är trötta och inte vill höra mer om den här pandemin. Jag kommer på nya saker under själva föreställningen så jag vet inte vad som kommer hända när jag kommer till Vimmerby. 

Hur har du påverkats i din yrkesroll som komiker under pandemin?

– Det är som för alla andra, att det under en period var helt dött. Det började snurra igång under hösten 2021 och man var fullbokad fram till jul. Sedan kom en ny ökning vad gäller fall och man tappade lusten och kände ”oh nej, inte igen”. Jag tror att det kommer snurra igång igen alldeles snart. De flesta är ändå vaccinerade och det är viktigt att inte vården belastas så hårt. 

Vad känner du till om Vimmerby?

– Jag får för mig att det är en sommarstad med mycket turister och att staden lever upp på sommaren. Jag tänker på Astrid Lindgren och Astrid Lindgrens Värld också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt