Annons:

Samarbete fortsätter efter lyckad start – duo gör turnéstopp i Vimmerby

När "My Darling Clementine" gör ett turnéstopp i Vimmerby fortsätter samarbetet mellan Smålands Country Club och Komedianterna. Foto: Pressbild, Marco Bakker

Samarbete fortsätter efter lyckad start – duo gör turnéstopp i Vimmerby

Efter att Smålands Country Club arrangerade en spelning på Komedianten har båda föreningarna känt att det var värt att göra igen. Nu fortsätter samarbetet när brittiska countryduon My Darling Clementine gör ett turnéstopp i Vimmerby.

Annons:

Sedan en minnesvärd spelning med duon My Darling Clementine i Kisa har Smålands Country Club önskat kunna arrangera en konsert i Vimmerby.

– För mig personligen är spelningen med duon på Café Columbia i Kisa 2014 den bästa spelningen vi haft hittills. Därför har vi haft stadig kontakt genom åren om att få tillbaka dem till oss – nu äntligen blir det av, säger Marcus Thell, vice ordförande.

– Det är inte omöjligt att de kan toppa den tidigare spelningen, tillägger han.

Ett turnéstopp i Vimmerby

Under sin turné gör det äkta paret Michael Weston King och Lou Dalgleish ett stopp i Vimmerby fredagen den 3 mars.

– Precis innan pandemin hade vi en fin spelning med en amerikan på Komedianten och härligt nog kände både vår förening och Komedianterna att det var värt att göra igen. Akustiken och den intima teaterlokalen gör det till en perfekt plats för artister och publik att mötas, säger Marcus Thell.

”Lite modernare tongångar”

Duon har sedan starten för tolv år sedan gett ut sex album som ska ha hyllats av både kritiker och artister, som Elvis Costello och Bryan Ferry. Allra senast har King och Dalgleish gjort tre hyllade EP:s med Elvis Costellos låtskatt.

Vid spelningen i Vimmerby utlovar King och Dalgleish en underhållande kväll med värme, humor och vacker klädsel där de kommer framföra sin musik med gitarr och piano. 

– De är en av Europas mer hyllade countryakter som på senare år delvis gått från den traditionella 1960-talscountryn mot lite modernare tongångar med vissa soulinslag, säger Thell.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt