Annons:

Krävs på svar om sin inställning till vindkraft:

Fullmäktigeledamoten Mattias Wärnsberg (S) vill veta vad kommunalrådet Lars Rosander (C) har för inställning till vindkraftsbolag som vill etablera vindkraftverk i Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

Krävs på svar om sin inställning till vindkraft: "Lägger företaget ner arbete i onödan?"

Det kommunala vetot har använts mot två vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun – och frågan är om fler projekt går samma väg till mötes. Nu kräver Mattias Wärnsberg (S) kommunalrådet Lars Rosander (C) på svar. 

Annons:

Mattias Wärnsberg, fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, anser att fullmäktiges beslut att säga nej till vindkraftsprojekt är dåliga beslut i längden för invånarna och företagen i Hultsfreds kommun. 

”Efterfrågan på el ökar och kommer öka ytterligare framåt i tiden då vi bland annat kommer att köra våra bilar på el. Elpriset har den senaste tiden blivit betydligt högre och med en ökad efterfrågan och inte ett tillräckligt utbud av elproduktion kommer elpriset förmodligen att ligga på en alltför hög nivå under en längre tid”, skriver Mattias Wärnsberg (S) i en skrivelse. 

Ställer dubbla frågor till Rosander

Hultsfreds kommun har på sikt flera vindkraftsansökningar att ta ställning till. Wärnsberg nämner det senaste inkomna projektet, nämligen att BayWa r.e. Nordic AB har visat intresse för en park i ett område tre kilometer öster om Ryningsnäs. Det finns i detta område två verk som är byggda av Vattenfall och numera ägs av Visby Energi AB. 

”Jag bor i närheten av ovan nämnda område och tycker att det är bra att ett företag vill investera i klimatsmart elproduktion som kommer till nytta för samhället”, skriver Wärnsberg. 

Det är i sin tur två frågor som han vill ha svar på från kommunalrådet Lars Rosander (C) på fullmäktigemötet i november.

”Tycker du att det är bra att ytterligare ett företag vill investera i en vindkraftpark i vår kommun, eller tycker du att företaget lägger ner arbete i onödan med tanke på att fullmäktige har en negativ syn på vindkraftverk? Tycker du att kommunen lever upp till att vara en kommun med ett bra företagsklimat då fullmäktige vid ett par tillfällen sagt nej till att låta vindkraftsbolag etablera vindkraftverk i vår kommun?”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt