Annons:

Moderaterna har spikat sin lista till kommunvalet – han toppar den

Järnforsenbon Johan Svensson toppar Moderaternas lista i höstens kommunval. Foto: Ossian Mathiasson

Moderaterna har spikat sin lista till kommunvalet – han toppar den

Moderaterna i Hultsfreds kommun har antagit sin kommunvalsedel inför valet i höst. Johan Svensson är etta på Moderaternas lista.
– Jag är glad för förtroendet och ödmjuk inför uppgiften, säger Moderaternas toppnamn. 

Annons:

På tisdagen hade Moderaterna i Hultsfreds kommun sin nomineringsstämma för att spika listan till höstens kommunval.

Johan Svensson blir Moderaternas förstanamn och kommunalrådskandidat. Marianne Vifell Waters är tvåa och Magnus Hultman, nytillträdd ordförande i barn- och utbildningsnämnden, tar plats nummer tre. 

"Lucka som jag ska försöka fylla"

Åke Bergh, partiets toppnamn i 2018 års val, har nu valt att ta några steg tillbaka på listan och står på plats fem. Pär Edgren och Sievert Andersson är inte med på listan. 

– Vi har i de tidigare valen haft tunga namn överst på listan så det är en lucka som jag ska försöka fylla så gott jag kan. Jag ska samtidigt bidra med något nytt, säger Johan Svensson. 

Vad är det du vill fokusera på?

– Jag har hårt inriktad på näringslivet och vill att möjligheterna för näringslivet ska finnas. Det vi kan göra är att underlätta för näringslivet som i sin tur ska göra jobbet. Näringslivet är viktigt för så många personer och ett framgångsrikt näringsliv är motorn i samhället. Vi ska få hjulen att snurra, säger Johan Svensson. 

Har du haft som mål att toppa listan? 

– För mig är det viktigaste att det är rätt person än att det är jag som toppar listan. Jag är samtidigt glad och stolt för att jag har fått chansen, men det har inte varit prio ett för mig. Fokus ligger på att vi kan göra gott för de som finns i kommunen och det är inte bara ettan som utför arbetet. Det är ett samarbete mellan alla personer som finns med på listan. Någon ska vara först och medlemmarna vill se mig som etta. Viktigast är vad vi åstadkommer tillsammans. 

"Ska gå framåt i valet"

Han är nöjd med fullmäktigelistan som består av totalt 14 namn, varav tre personer är nya och var inte med i valet för fyra år sedan. 

– På den nya listan finns många moderater med stor erfarenhet inom politiskt arbete men inte minst erfarenheter av det som finns utanför politiken, vilket känns mycket bra. Det är en bra blandning och vi får många att engagera sig i partiet. Vi har lätt att få många yngre med i Moderaterna men vi har sedan i somras fyra ungdomar som har flyttat till annan ort på grund av studier, vilket gör att vi inte kan ha med dem på listan. 

Moderaterna har i dag fyra mandat i kommunfullmäktige och Svensson hoppas på en ökning i det kommande valet-  

– Målet är att Moderaterna ska gå framåt i valet. Det är viktigt att motorn med näringsliv och företagande får rulla enklare och att infrastruktur, transporter, vägar och skolor funkar för alla kommuninvånare oavsett var man bor.

Fakta

1)   Johan Svensson, Järnforsen

2)   Marianne Vifell Waters, Virserum

3)   Magnus Hultman, Hultsfred (ny)

4)   Conny Daag, Hultsfred

5)   Åke Bergh, Mörlunda

6)   Percy Hesselgård, Vena 

7)   Anette Nielsen, Virserum 

8)   Andreas Borgengren, Hultsfred

9)   Carina Reinholdsson, Hultsfred

10) Gerth Hansson, Mörlunda (ny)

11) Lars Peterson, Mörlunda

12) Bo Sander, Hultsfred

13) Simon Lönnäs, Lönneberga

14) Lars Torstensson, Hultsfred (ny)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt