Annons:

TIDIGARE DACKELAGLEDARE STÄLLER UPP I VALET

Mikael Karlsson och Sofia Reither presenteras som två nykomlingar på Centerpartiets lista till fullmäktigevalet i Hultsfreds kommun. På plats fyra respektive tolv. Foto: Pressbild

TIDIGARE DACKELAGLEDARE STÄLLER UPP I VALET

Mikael Karlsson från Målilla och Sofia Reither från Lönneberga presenteras nu som nya fullmäktigekandidater för Centerpartiet.
– Min uppgift är också att jag ska kunna inspirera fler "yngre" kvinnor att våga engagera sig, oavsett parti. Det måste till en föryngring, säger hon.

Annons:

Listan till fullmäktigevalet i Hultsfreds kommun är fastställd av stämman sedan en tid tillbaka. Så här långt väljer Centerpartiet att presentera två nya kandidater.

Redan på fjärde plats hittar man 48-årige Mikael Karlsson, som bor i Målilla tillsammans med fru och två barn.

Han är kanske mest känd för kommuninvånarna som mångårig lagledare för speedwayklubben Dackarna. Numera jobbar han som grenchef för Track Racing på Svenska Motorsportförbundet medan barnens idrottande och föreningslivet är en stor del av hans fritid.

Viktiga delar

 "Trygghet, utveckling och tillsammans" ser han som tre viktiga delar i allt arbete för Hultsfreds Kommuns invånare.

– Våra barn och ungdomar är framtiden och det är viktigt för mig att de får en trygg och likvärdig utbildning i hela vår kommun och att vi kan utvecklas tillsammans.

Han framhåller också att det är genom ett rikt föreningsliv som man tillsammans kan skapa en trygg och meningsfull tillvaro för barn, ungdomar och vuxna i kommunen.

– Uppmuntra till företagandet i kommunen som också skapar trygga arbetstillfällen för våra invånare är en viktig del. Detta samtaget ger oss goda förutsättningar för att utveckla och skapa en trygg vård för våra kommuninvånare, säger Mikael Karlsson i sin presentation av sig själv.

”Bort med modulerna”

På tolfte plats hittar man 34-åriga Sofia Reither, som är bosatt på en liten gård i Åkarp, Lönneberga, och som till vardags arbetar som byggnadsingenjör i ett byggbolag i Vimmerby.

Hon tycker det är ett privilegium att kunna få sin röst hörd och beskriver sig själv som en person som inte sitter i båten och åker med, utan hon tar gärna rodret och är med och engagerar sig.

– Min brinnande fråga är att få familjebildande vuxna att vilja sätta bo, arbeta och leva i vår kommun, säger Sofia som vill lägga fokus på kringorterna.

Hon är tydlig med vad som är viktigast fär henne:

– Såklart är Silverdalen och Lönneberga mest prioriterat för mig. En fast förskola i Silverdalen, utan modul, är prioritet ett.

Denna mandatperiod har Centerpartiet 15 ordinarie ledamöter och 8 ersättare i kommunfullmäktige.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt