Annons:

Lokalt lag pausar verksamheten på grund av coronafall

Målilla GoIF har ett coronafall i a-laget och pausar verksamheten i lite mer än en vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt lag pausar verksamheten på grund av coronafall

En fotbollsspelare i division 5-laget Målilla GoIF har bekräftats vara smittad av covid-19. Nu är verksamheten pausad till åtminstone tisdagen den 6 april.
– När det kom till vår kännedom så tog vi ett snabbt beslut om att pausa verksamheten för att ta vårt ansvar som förening, säger Målillas ordförande Mikael Karlsson.

Annons:

Målilla GoIF, som tränar två gånger i veckan och förbereder sig inför den kommande säsongen i division 5, har fått ta ett uppehåll till följd av coronaviruset. En spelare i laget har testats positivt för covid-19, en nyhet som Vimmerby Tidning rapporterade om i kväll. 

– Vi har pausat verksamheten fram till tisdagen efter påsk, den 6 april. För oss var det självklart och inget snack om saken när vi fick reda på att vi hade en spelare som hade testats positivt för covid-19. Vi tar vårt ansvar som förening och stänger ner verksamheten i en vecka, säger Mikael Karlsson, ordförande i Målilla GoIF. 

Ett coronafall i laget

Det är en spelare som har blivit smittad och han har inte blivit det i samband med klubbens träningar. 

– Det är folk i spelarens närhet som har varit smittade. Vi har ingen smittspridning i laget och tar vårt ansvar med att pausa verksamheten. Att spela fotboll är inte det viktigaste just nu utan det viktigaste är att minska smittspridningen och att vi tar ansvar för det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt