Annons:

SD-profilen går över till mer radikalt parti:

Det tidigare SD-toppnamnet John Hoffbrink kommer lämna partiet och bli medlem i Alternativ för Sverige. Foto: Ossian Mathiasson

SD-profilen går över till mer radikalt parti: "Svenskarna först"

Den profilerade sverigedemokraten John Hoffbrink är inte längre aktiv i kommunpolitiken. Nu har han dessutom bytt parti. Hoffbrink har blivit medlem i Alternativ för Sverige.
– Det handlar om att sätta svenskarna först, säger han.

Annons:

John Hoffbrink var Sverigedemokraternas toppnamn i Hultsfreds kommun när Dagens Hultsfred sommaren 2020 kunde avslöja att han bestämt sig för att lämna alla politiska uppdrag med omedelbar verkan.

Hoffbrink flyttade till Sölvesborg under våren 2021, men återvände ganska snabbt till Virserum. Då öppnade han för en politisk comeback i SD, men någon sådan comeback blir det inte.

Hoffbrink har nämligen lämnat det parti som han varit medlem i sedan 1988, alltså ända sedan Sverigedemokraterna bildades. 

– Jag kan inte vara medlem i Sverigedemokraterna som vänder kappan efter vinden. Det är många småsaker jag har reagerat på och de ändrar politik och rör sig mer mot mitten. De anpassar sig för mycket efter de andra, säger han.

När tycker du att det blev så här?

– Det började för mer än ett år sedan. Det var en anledning till att jag hoppade av. Jag har varit medlem tills nu, men kommer lämna. 

"Vill ha tuffare tag"

Istället kommer den tidigare toppolitikern i kommunen att bli medlem i Alternativ för Sverige. Ett parti som av många beskrivs som mer radikalt än Sverigedemokraterna.

– Jag vill ha tuffare tag i samhället. Vi måste få ordning på vissa saker i samhället. 

Alternativ för Sverige vill att vårt land lämnar EU och har också återvandring som en av sina kärnfrågor.

– Vi ska inte vara med i Nato och vi ska ut ur EU. Det handlar om att sätta Sverige och svenskarna först. 

Håller du med om beskrivningen att AfS är en mer radikal variant av SD?

– Alternativ för Sverige är som Sverigedemokraterna var i början. Återvandring är bra. Vi kan inte ha folk här som inte kan försörja sig. Alla får jobba, annars får man åka tillbaka sitt eget hemland. 

Tror på riksdagen

Alternativ för Sverige var näst största parti utanför riksdagen 2018 med 0,31 procent av rösterna. Nu siktar partiet återigen på riksdagen.

– Det här är ingen kommunal satsning, men det kan såklart ändras. Det är inget som är aktuellt just nu dock. 

Så du ställer inte upp för partiet i valet?

– Nej, men jag kan hjälpa till med att marknadsföra dem och så. Det gjorde jag med SD en gång i tiden här i Hultsfred, så det kan jag göra nu också. Jag tror det är mycket stor chans att vi når riksdagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt