Annons:

AVSLÖJAR: SD-TOPPEN I HULTSFRED LÄMNAR POLITIKEN

John Hoffbrink (SD) har bestämt sig för att lämna alla sina politiska uppdrag i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: SD-TOPPEN I HULTSFRED LÄMNAR POLITIKEN

Sverigedemokraternas toppnamn i Hultsfreds kommun, John Hoffbrink, lämnar politiken med omedelbar verkan. Det berättar politikern för Dagens Hultsfred. 

Annons:

Virserumsbon John Hoffbrink har många sätt och vis varit Sverigedemokraternas ansikte utåt i Hultsfreds kommun sedan 2014. 

Nu har han bestämt sig för att lämna alla sina politiska uppdrag inom Hultsfredspolitiken, nämligen ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, socialnämnden och valberedningen. Han kliver även av ordförandeposten för SD i Hultsfred, ett uppdrag som han har haft sedan uppbrottet från SD i Vimmerby 2016. 

– Jag har bestämt mig. Jag kastar in handduken och lämnar alla mina uppdrag. Jag ska träffa kommunen i morgon eftermiddag (läs i dag) för att lämna in mitt entledigande och min iPad. Jag har papperna klara. Jag känner mig fri, säger John Hoffbrink.

Varför väljer du att lämna politiken?

– Det handlar om personliga skäl, jag är så pass gammal så jag vill leva det liv som jag har kvar. 

"Politiken har blivit mer ointressant"

Hans intresse för att driva politik i Hultsfred har svalnat under det senaste året. 

– Jag tycker att politiken har blivit mer ointressant. Jag är inte vågmästare så jag kan inte påverka så mycket. 

Är det en roll som du har saknat efter valet 2018?

– Nej, nu saknar jag ingenting. Det är rätt tid att kliva av och partiet får hitta något nytt. Det är ändå mycket tid kvar till nästa val så de hinner hitta nytt folk. 

Hur länge har du funderat på att kliva av?

– I ungefär ett år. Jag har jagat folk som kan komma in i föreningen och jag förvarnade Mattias (Bäckström Johansson, SD:s distriktsordförande i Kalmar län) om att jag inte håller på så länge till. Jag mår jättebra över att ha fattat beslutet. Nu behöver jag inte ligga i sängen på nätterna och fundera på vad jag ska göra för drag i politiken. Nu kan jag göra vad jag vill.

Har det hänt något inom partiet som gör att du tvivlar på vad ni står för?

– Nej, nej. Ingenting. Jag vill göra något annat. Jag ska lägga fokus på business och money. 

Vad är det för business?

– Köpa och sälja olika saker. Det kan hända att jag startar företag. Jag kan ställa upp för uppdrag i företagsstyrelser om det behövs.

"Roligt att tjabba med andra"

John Hoffbrink har varit fullmäktigeledamot för SD sedan 2014 och den ständiga diskussionen med övriga ledamöter tar han med sig. 

– Det har varit kanon att jobba som SD-ledamot i Hultsfred. Det är också roligt att tjabba med andra ledamöter, det är vad politiken handlar om. De har sina åsikter och jag har mina åsikter och jag hoppas att vi är vänner när vi är utanför politiken. När leken är slut och man går ifrån fullmäktige så kan man stå och prata med alla de andra ledamöterna. Det är absolut inget fel på Hultsfreds kommun. 

Finns det något speciellt som du är glad för att du har lyckats åstadkomma som politiker? 

– Jag kämpade i flera års tid för att hastigheten genom Virserum skulle sänkas till 40 kilometer i timmen, det har varit ett av mina mål. Den kampen började redan 2012 som privatperson och när det inte gick så fick jag bli politiker för att få igenom det. 

"Partiet har växt med min kraft"

Han känner också att han har fått dra ett stort lass för att driva partiet framåt under årens lopp.

– Jag känner inte att jag har så mycket mer att komma med utan någon annan SD-ledamot får hitta på något. När det gäller motioner får de andra ledamöterna komma med något. Det är jag som har lagt motioner och drivit SD:s politik i Hultsfreds kommun, absolut inga andra. Partiet har växt med min kraft. 

Du känner inte att du vill fortsätta driva partiet framåt?

– Nej, inte till nästa val. Det är så mycket jobb med att dela ut broschyrer och stå på marknader. Jag har gjort mitt. 

Vilka politiker blir kvar inom partiet?

– Ja, det får vi se i slutändan. 

Tror du att partiet kommer leva vidare?

– Det vet jag ingenting om. De får köra sitt race. Jag är inte längre inblandad i det. Jag har pratat med SD:s distriktsombudsman Mika Kotanen som har underrättat de andra.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt