Annons:

Ville ha bort vilden från styrelsen – fullmäktige sa nej

Carl-Johan Pettersson blir kvar i styrelsen för Hultsfred Bostäder. Foto: Ossian Mathiasson

Ville ha bort vilden från styrelsen – fullmäktige sa nej

Sverigedemokraterna ville att den politiska vilden Carl-Johan Pettersson skulle entledigas från sitt uppdrag som ledamot i Hultsfred Bostäder. Något kommunfullmäktige sa nej till.

Annons:

Det var i november förra året som sverigedemokraten Carl-Johan Pettersson lämnade partiet och blev politisk vilde i kommunfullmäktige. Pettersson ska, tillsammans med Göran Berglund, återuppliva Medborgarpartiet.

Men under sin tid i SD utsågs Carl-Johan Pettersson till ledamot i styrelsen för Hultsfreds Bostäder. 

Efter avhoppet ville John Hoffbrink, SD:s gruppledare, att Pettersson skulle entledigas från uppdraget i det kommunala bostadsbolaget.

”Vi önskar att få en prövning av frågan om entledigande och nyval av ledamot i styrelsen. Eftersom det handlar om ett kommunalt bolag, och inte en kommunal nämnd, så bedömer vi att det är möjligt för kommunfullmäktige att under pågående mandatperiod göra förändringar som gäller en ledamot och som inte rör styrelsen i sin helhet”, skrev John Hoffbrink i en skrivelse till kommunfullmäktige. 

"Värdefull att behålla den intakt"

I går var frågan uppe på kommunfullmäktige och både Tomas Söreling (S) samt Hultsfred Bostäders ordförande Åke Nilsson (KD) markerade tydligt att de inte ansåg att frågan skulle prövas. 

– Jag skulle helst av allt önska att Hoffbrink tar tillbaka sin propå. Det är en ny styrelse som har börjat bli varm i kläderna och jag ser det som värdefullt att behålla den intakt. Vad jag har förstått är han också sverigedemokrat fortfarande om än inte med i det lokala partiet, sa Åke Nilsson.

Fullmäktige sa också nej till att pröva frågan. John Hoffbrink önskade inte ordet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt