Annons:

SD-beskedet är klart och tydligt: ”Kommer vi inte ändra på”

Sverigedemokraterna i Hultsfred är inte särskilt förtjusta i Dackevinds planerade vindkraftsprojekt. Foto: Pixabay

SD-beskedet är klart och tydligt: ”Kommer vi inte ändra på”

Det planerade vindkraftsprojektet i södra delen av Hultsfreds kommun fortsätter stöta på motstånd. Även Sverigedemokraterna säger nej till projektet. 
– Vi säger nej. Vi var det första partiet som gick emot projektet, säger John Hoffbrink. 

Annons:

När bolaget Dackevind AB:s planer på att bygga 15 stycken (numera 13 till antalet), 250 meter höga, vindkraftverk i skogarna mellan Mörlunda, Målilla och Virserum presenterades på det första samrådet på Skeppet sa Sverigedemokraternas John Hoffbrink nej till projektet. 

”Jag var på informationsmötet i Målilla och 250 meter höga vindkraftverk hör inte dit över huvud taget. Vi har något som är bättre och det har jag sagt förr, det är kärnkraften. Det är en fantastisk natur som vi ska rädda om”, sa John Hoffbrink (SD) på det efterföljande fullmäktigesammanträdandet när frågan kom på tal. 

"Ser fult ut"

Under förra veckan sa Kristdemokraterna nej till projektet medan Moderaterna berättade att de är negativa till projektet. Sverigedemokraterna har samma inställning som de hade i maj förra året. 

– Vi ska absolut inte ha någon vindkraft i det aktuella området. Det är alldeles för höga vindkraftverk som skadar djurlivet, skapar buller och ser fult ut. Det går inte heller att återvinna vingarna så det går absolut inte. Det var ett ganska lätt beslut som vi fattade efter första samrådsmötet. Vi vill inte ha något vindkraftverk, det kommer vi inte ändra på, säger John Hoffbrink till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt