Annons:

Ny detaljplan beställs – stationsområdet ska förändras

En ny detaljplan beställs nu för stationsområdet i Hultsfred. Foto: MostPhotos

Ny detaljplan beställs – stationsområdet ska förändras

Det kommer bli ett förändrat stationsområde i Hultsfred. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beställt en ny detaljplan. 

Annons:

Arbetet med stationsområdet fortsätter och nu har kommunstyrelsen beställt ett nytt planuppdrag. 

– Det här handlar om området framför stationen i Hultsfred, där det finns både bussparkering och vanlig parkering i dag. Nu har vi beslutat att beställa en ny detaljplan för området. Det behöver uppdateras för att vi ska kunna säga vad som är avsikten framåt. Hur vill vi ha området i framtiden? Vad kan man tänka sig för verksamheter? Ska det vara parkmark? Hur blir det med gatorna? Det är det det handlar om, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunen vill också veta mer om hur KLT:s behov ser ut framåt. 

– Det här blir en process, där alla blir involverade i området, både fastighetsägare och andra. 

Pengar finns avsatt

Totalt 300 000 kronor finns avsatt för den nya detaljplanen. 

– Det finns en budget för uppdraget och det här är inga nya pengar. Det finns pengar sedan tidigare. Vi har avsatt 300 000 kronor, sedan finns det en del extra kostnader som tillkommer.

Det kan röra sig om utredningar kring dagvatten och markföroreningar. Innan detaljplanen kan fastställas räknar man med att det tar ett år från nu. 

– Därefter får man se över investeringsbudgeten, men vi tar fram den här detaljplanen först. Det grävs rätt mycket i Hultsfred tätort just nu, så det är inte aktuellt i detta nu. Vi tar en sak i taget.

"Tankar och idéer"

Inom planområdet finns stationsbyggnaden, hotell, handel, bostäder samt grönytor.

– Det finns lite tankar och idéer. Vi gjorde ju nyligen Köpingsparken med den stora lekplatsen och det här blir i anslutning till den. Men det handlar om frågor kring fler grönytor, om vi ska plantera träd, hur vägarna ska gå och om trafiken ska stängas av eller inte. Sådana tankar ska resultera i en ny plan, men vi får återkomma till det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt