Annons:

Tre centerpartister från länet på EU-valsedeln

Tre centerpartister från länet finns med på förslaget till EU-valsedel. Foto: MostPhotos

Tre centerpartister från länet på EU-valsedeln

Under fredagen presenterade Centerpartiets nomineringskommitté sitt förslag till EU-valsedeln. Tre centerpartister från länet återfinns på listan. 

Annons:

Nästa år är det dags för EU-val igen och partierna håller nu på att sätta sina listor. Centerpartiets nomineringskommitté presenterade sitt förslag till EU-valsedel under fredagen. 

Valsedeln toppas av de nuvarande europaparlamentarikerna Emma Wiesner och Abir Al-Sahlani, som står etta respektiva tvåa på förslaget. 

Tre kandidater från Kalmar län finns med i förslaget till valsedel. Högst hittas Patrik Davidsson från Kalmar. Han står på plats 20. 

– Jag är glad och tacksam över förtroendet att stå med på listan, det ska bli riktigt roligt att driva kampanj i EU-valet. Vi är ett riktigt starkt lag på listan och vi är ett starkt gäng från Kalmar län. Jag kommer driva de gröna frågorna i valrörelsen med ett extra fokus på landsbygdsfrågor och regional utveckling, säger Patrik Davidsson i ett pressmeddelande.

Två till

Även Abetare Gashi, Kalmar, och Malin Svedlund, Mörbylånga, finns med på listan. De står på 24:e respektive 46:e plats. 

– Det känns väldigt inspirerande att får var en del av det gäng som ska bära fram Centerpartiets värderingar i valrörelsen. Jag vill arbeta för ett öppnare och friare Europa. Extra fokus vill jag lägga på HBTQIA+-personers rättigheter och barns rättigheter samt integrationsfrågorna, säger Abetare Gashi. 

Centerpartiets förtroenderåd har nu möte om ett par veckor för att fastställa valsedeln.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt