Annons:

Körde över förvaltningen – nu kan förskolan byggas

Miljö- och byggnadsnämnden säger ja till en ny förskola i Järnforsen. Genrebild. Foto: MostPhotos

Körde över förvaltningen – nu kan förskolan byggas

Tjänstemännen ville avslå Hultsfred kommuns ansökan om att bygga om en bostad till förskola i Järnforsen. Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden ville annorlunda och godkände förslaget.

Annons:

Skolan i Järnforsen lades ned i höstas och med anledning av det uppstod också ett behov av en ny lösning för förskolan på orten. Kommunen vill bygga om en bostad till förskolan och för att få till en bra lösning krävs också en tillbyggnad på 24,5 kvadratmeter. Även invändigt kommer byggnaden göras om helt och hållet.

Planen strider mot detaljplanen som enbart tillåter bostäder. Förvaltningen ansåg inte att avvikelsen var tillräckligt liten och ville att politikerna skulle avslå ansökan. Så blev det inte. På Konny Bogrens (S) initiativ ansåg en enig nämnd att politiken kunde godkänna förskolan med hänsyn till övergångsbestämmelser i PBL.

“Samhällsservice i form av förskola utgör ett tungt vägande allmänt intresse och avvikelsen bedöms sammantaget innebära en liten avvikelse förenlig med detaljplanens syfte”, skriver nämnden i sitt beslut.

För byggnaden ska det ha funnits ett bygglov för förskola från 1985, men detta beslut har inte hittats.

Grannar har hörts om förslaget och ingen har varit kritiskt. Beslutet kan överklagas under en fyraveckorsperiod.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt