Annons:

Då planeras förskolan öppna i ny lokal i Järnforsen

Då planeras förskolan i Järnforsen att öppna i de nya lokalerna. Foto: MostPhotos

Då planeras förskolan öppna i ny lokal i Järnforsen

I helgen rapporterade vår tidning om att politikerna i nämnden körde över tjänstemännen kring att bygga om en bostad till förskola i Järnforsen. 

Annons:

Planen stred mot detaljplanen, som endast tillåter bostäder. Förvaltningen ansåg att avvikelsen inte var tillräckligt liten och föreslog att politikerna skulle avslå ansökan. 

Men nämndens politiker gick emot och godkände förskolan med hänsyn till övergångsbestämmelser i plan- och bygglagen. 

“Samhällsservice i form av förskola utgör ett tungt vägande allmänt intresse och avvikelsen bedöms sammantaget innebära en liten avvikelse förenlig med detaljplanens syfte”, skrev nämnden i sitt beslut.

Det var i höstas som skolan i Järnforsen blev nedlagd och med anledning av det uppstod ett behov av en ny lösning för förskolan på orten. Kommunen vill därför bygga om en byggnad på Samuelsgatan i Järnforsen till förskola.

Det är Hultsfreds kommun som äger byggnaden och man har ansökt om bygglov hos nämnden. Ett "utesov" ska byggas till för att lokalen ska kunna fungera som förskola. Det är en tillbyggnad på 24,5 kvadratmeter.

Byggnaden har redan renoverats på utsidan och invändigt kommer den att renoveras mellan januari och mars nästa år. Förskolan planeras sedan att öppna i april 2024.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt