Annons:

20 miljoner ska ut i företagsstöd i länet – vill stötta kvinnligt företagande

Malin Anell (S) tror att 2024 kan bli en nystart i Kalmar län. Foto: Arkivbild

20 miljoner ska ut i företagsstöd i länet – vill stötta kvinnligt företagande

20 miljoner kronor ska gå ut i olika former av företagsstöd i Kalmar län under 2024. Bland annat vill man satsa på kvinnligt företagande. 

Annons:

Det framgår av den nya verksamhetsplan som regionala utvecklingsnämnden nu antagit. Den innehåller bland annat en företagsstödsbudget, en ny tillväxtstrategi och att stötta kvinnligt företagande. 

– Det är viktigt att vi mitt i en lågkonjunktur fortsätter att stötta näringslivet, jag är övertygad om att detta kommer att bidra till att vårt näringsliv kommer att klara lågkonjunkturen på ett bra sätt, säger Karin Helmersson (C), regionråd och regionala utvecklingsnämndens ordförande. 

20 miljoner kronor ska gå ut i olika former av företagsstöd i länet under året. Verksamhetsplanen innehåller flera mål och åtgärder för att stärka den regionala utvecklingen i länet. Enligt regionmajoriteten kommer flera viktiga och strategiska dokument att ses över, bland annat en ny regional utvecklingsstrategi, tillväxtstrategi och handlingsprogram för infrastruktur. 

– 2024 blir en nystart i Kalmar län där vi under året kommer vara ute i dialog med kommuner, företag och föreningsliv om hur vi tar nästa steg för att stärka länet ännu mer, säger Malin Anell (S), regionråd och vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden. 

Vill stötta kvinnligt företagande

Det är män som bedriver de flesta företagen i Kalmar län. Nu vill politiken se åtgärder för att kvinnor ska motiveras att driva företag i större utsträckning. 

– Kalmar län har en könssegregerad arbetsmarknad och vi behöver ta nya kliv för ett mer jämställt näringsliv, kvinnligt företagande är en viktig pusselbit, säger Sara Kånåhols (V), ledamot i regionala utvecklingsnämnden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt