Annons:

MAJORITETEN STRÄCKER UT EN HAND – VILL LÄGGA STRIDSYXAN ÅT SIDAN

Karin Helmersson (C), Angelica Katsanidou (S) och Lena Granath (V) tillhör majoriteten i regionen. Foto: Anders Blank

MAJORITETEN STRÄCKER UT EN HAND – VILL LÄGGA STRIDSYXAN ÅT SIDAN

Det ekonomiska läget är tufft för regionen. Inflation, räntor och pensionskostnader slår hårt. Därför sträcker nu majoriteten ut en hand till oppositionen, meddelar man i ett pressmeddelande.

Annons:

För att klara av att hålla i de goda resultaten i regionen krävs seriositet och ett ansvarstagande ledarskap, menar SCV-majoriteten. 

– Det är ett betydligt tuffare ekonomiskt läge nu än tidigare. Vi har sparat i ladorna och kan nu stå emot. Men om vi ska fortsätta att uppnå långsiktig stabilitet i vår region och hålla i de goda resultaten behövs politisk samsyn. Under pandemin samarbetade vi över partigränserna och detta allvarliga politiska läge befogar liknande partigränsöverskridande arbete. Allt tyder på att vi har tuffa år framför oss, vi i SCV-majoriteten vill vara transparenta och ser därför gärna att oppositionen finns med. Vi sträcker ut en hand till oppositionen för att skapa politisk samsyn i detta läge. Är oppositionen beredda att ta ansvar och ta tuffa beslut om det behövs, undrar regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S), i pressmeddelandet.

Det majoriteten hittills har sett från oppositionen är idel kostnadsdrivande förslag, menar man.

– Detta samtidigt som oppositionen i form av M och KD har ett antal gånger föreslagit en ”kriskommission” och återhållsamhet. Är oppositionen beredda att ta ansvar och ta tuffa beslut om det behövs? Eller kommer vi fortsatt att se tomt prat om återhållsamhet och kriskommissioner? Nu befinner vi oss i helt annat läge med en regering som inte värnar om välfärden. Vi ser därför gärna gemensamma tag för att ta oss genom detta. Vi hoppas att oppositionen är med på tåget och inte kvar på perrongen, säger regionstyrelsens vice ordförande Karin Helmersson (C).

Vill lägga ned yxan

Nu vill majoriteten därför "lägga ned stridsyxan".

– Regionens ekonomi är i grunden stabil. Det är därför som vi i nuläget kunnat slippa smärtsamma nedskärningen. Men håller lågkonjunkturen och regeringens likgiltighet gentemot välfärden i sig kan vi hamna i ett ännu svårare läge. Som politiker i Region Kalmar län behöver vi göra det bästa för länsborna och i nuläget bedömer vi i SCV-majoriteten att det innebär att lägga stridsyxorna åt sidan och samarbeta för att ta oss genom den här ekonomiskt svåra tiden, säger regionråd Lena Granath (V).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt