Annons:

Ny motion från Liberalerna – vill införa huskurage

Börje Helgesson (L) hr lämnat in en motion om att införa huskurage i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Ny motion från Liberalerna – vill införa huskurage

Liberalerna i Hultsfreds kommun har lämnat in en motion om att införa projektet huskurage i kommunen. Detta för att de vill minska våld i nära relationer.

Annons:

Liberalerna skriver i sin motion att trygghet i vardagen borde vara en självklarhet för alla invånare i Hultsfreds kommun och av den anledningen fortsätter deras arbete med att utveckla det.

Våld i nära relationer är också ett område som Liberalerna vill uppmärksamma och de har nu lämnat in en motion om att de vill att kommunen ställer sig bakom införandet av policyn huskurage och kommunens trygghetsstrateg får i uppdrag att sprida information om detta.

”Genom att kommunen inför huskurage visar vi att vi tillsammans kan och vill förebygga och förhindra även detta med våld i nära relationer. På många håll runt om i landet har denna kostnadsfria policy införts, såväl i kommunala och privat bostadsbolag, som bostadsrättsföreningar. Det är en policy som uppmanar grannar att visa omtanke och omsorg vid oro för att någon far illa”, skriver Börje Helgesson i motionen.

Motionen är upprättad av Håkan Hermansson (L) och kom in till kommunen under torsdagen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt