Annons:

Axelsson (MP):

Caroline Axelsson är glad över den nyhet landstingsmajoriteten presenterade på tisdagen.

Axelsson (MP): "Lär nästa generation att det är bra med kollektivtrafik"

Miljöpartiet, som sitter med och styr landstinget, jublar förstås också över nyheten om fri kollektivtrafik till länets ungdomar.
– Vi har chansen att lära nästa generation att det är bra med bussar och tåg, säger Caroline Axelsson.

Annons:

Alla länets högstadieungdomar och de som går i ettan och tvåan på gymnasiet får i sommar möjlighet att åka hur mycket kollektivtrafik de vill inom länets gränser – helt gratis.

Miljöpartiet har varit med och tagit beslut om det.

– Det är välkänt att Miljöpartiet och den rödgröna majoriteten i landstinget gillar kollektivtrafik. Nu får vi äntligen hjälp att sprida vinsterna och fördelarna med att åka tillsammans till de som behöver det mest – unga som ännu inte får köra bil, säger Caroline Axelsson (MP). 

750 kronor kostar ett sommarkort för unga i dag. 

– Det är en mycket stor utgift för vissa familjer. Vi hoppas att detta ska underlätta för unga att ta ett sommarjobb om de vill ha, inte bara för att det ligger inom cykelavstånd. Vi hoppas också att våra unga ska uppleva kulturutbud i hela länet, festivaler och liknande.

I och med satsningen kan man också lära den yngre generationen om fördelarna med kollektivt resande. 

– Vi har chansen att lära nästa generation att det är bra med bussar och tåg. Frihet, tillgänglighet och jämlikhet i form av fria resor är att satsa på framtida klimatsmart åkande, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt