Annons:

Söreling blir kommunalrådskandidat:

Tomas Söreling får förtroendet att toppa Socialdemokraternas valsedel.

Söreling blir kommunalrådskandidat: "Sugen på att spräcka alliansen"

1985 var Tomas Sörelings första ordinarie mandatperiod. Nu går han för att bli kommunalråd efter höstens val.
– Det känns hedrande att få förtroendet, säger han.

Annons:

När Socialdemokraterna satte sin lista till höstens kommunfullmäktigeval var det ingen som opponerade sig mot Tomas Sörelings förstaplats. Därmed blir han kommunalrådskandidat för Socialdemokraterna.

– Det känns jättetrevligt. Jag har varit med så pass länge att jag tror att vi kan ha nytta av min erfarenhet och även de andras med. Jag har en kollega som blev kommunalråd i Göteborg och hon skojade och sa att det varit meningen hela tiden, bara att jag inte vetat om det, säger Tomas Söreling (S). 

Vad kan du bidra med?

– Att vi håller oss framme mer, att vi syns och hörs mycket mer. Vi har haft en process och det är unikt att vi sätter listan utan votering. Det har alltid varit lite turbulent. En valrörelse voterade vi på varje plats. Men jag hoppas att jag kan bidra med att leda det här gänget till valseger.

"Sugen på att spräcka alliansen"

Socialdemokraterna är största parti med 16 mandat. Ändå sitter man i opposition. 

– Att vi skulle klara egen majoritet vore jättekul, men det är kanske långt bort. Jag är sugen på att spräcka alliansen, jag tror att det skulle gagna Hultsfreds kommun mest. 

Vilket av allianspartierna står ni närmast?

– Jag tror att vi har mycket samsyn med Centern i många frågor. Vi har haft lätt att samarbeta med dem i många år. I vissa frågor skiljer det sig ideologiskt, men jag tror inte det räcker med Vänsterpartiet för att vi ska få egen majoritet. Jag tror att ett blocköverskridande samarbete vore bra. 

"Synonymt med Hultsfred"

Partiets mål är att öka och ytterligare två mandat skulle innebära att Socialdemokraterna får 18 efter valet. 

– Vi gick fram med ett senast och tar vi två till så behöver vi fem mandat från någon annan. Närmast för mig ligger Vänsterpartiet eller Centerpartiet. 

Hur ser du på de övriga partierna?

– Moderaterna vet man vart man har, men jag tror inte det är svårt att samarbeta med någon. Vi får ofta gehör för våra idéer. Det viktigaste för oss är att vi får något bra ur det. Många undrar hur vi kan ha så bra samarbete över blockgränserna, men det är synonymt med Hultsfred. 

Vilka frågor blir viktigast?

– Att vi tar hand om våra äldre på ett bra sätt, att vi fortsätter att bygga och får ytterligare fart på byggandet. Vår satsning med Riksbyggen på äldreboenden är ju århundradets största projekt och påverkar alla orter. Att alla får sin del av kakan, att ytterområdena känner sig som en lika stor del av kommunen som Hultsfred är viktigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt