Annons:

INN: ”VI SER DET TOTALA MISSLYCKANDET”

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) totalsågar Socialdemokraterna i länet. Foto: Privat

INN: ”VI SER DET TOTALA MISSLYCKANDET”

”Misslyckande är totalt”. Det är rubriken på Centerpartiets pressmeddelande med tanke på de uteblivna satsningarna på Stångådalsbanan och Tjustbanan.
– Jag är väldigt ledsen över det, säger Anders Åkesson (C) till Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred.

Annons:

Centerpartiet är inte nådig i sin kritik mot länets socialdemokrater och misslyckandet när det gäller att få in länets järnvägar i den nationella planen.

– Misslyckandet manifesteras klart och tydligt. Här har länets socialdemokrater, med Ulf Nilsson i spetsen, lovat att utnyttja sina kanaler in i regeringen för att ändra på den ursprungliga planen. Den som fick Ulf Nilsson själv att göra analysen att Kalmar län är en bortglömd enklav. Av det blev det nu intet, säger Anders Åkesson, riksdagsledamot för Centerpartiet i Kalmar län, i ett pressmeddelande. 

"Klyver Kalmar län"

Den enda järnvägssatsningen i den nationella planen är ett utredningsuppdrag till Trafikverket när det gäller Kust-till-kust-banan mellan Kalmar/Karlskrona och Göteborg.

– Med det perspektivet klyver S Kalmar län. De ser en möjlig, framtida satsning i södra länet som en storseger och släpper därmed misslyckandet i norra länet utan problem. Om Ulf Nilsson såg Kalmar län som en bortglömd enklav, är ju norra länet en bortglömd enklav i enklaven nu, med S-mått mätt. Vi ser nu det totala misslyckandet för socialdemokraternas förmåga att ge länet en infrastruktur som fungerar. Nu ställs länets järnvägar i vänteläge och det är väldigt farligt för framtiden. Det behövs verkligen en ny ledning i Region Kalmar län efter valet, säger Ingela Nilsson Nachtweij, oppositionsråd för Centerpartiet i Vimmerby och riksdagskandidat i ett pressmeddelande.

Har Sverige råd att satsa både på de nationella och de regionala banorna?

– Vi har inte råd att klyva landet och det gör vi nu. Vi har en fullständig politisk uppslutning i länet, men det här visar att S i Kalmar län inte har regeringens öra alls, säger Anders Åkesson till DV/DH. 

Vad betyder detta för stråken?

– Görs inget vettigt av det blir de för dåliga för trafik. När det gäller Tjustbanen är det nog inte så lång bort.

"Fyra förspillda år"

Även Gudrun Brunegård (KD) är kritisk:

– Socialdemokraterna i länet har denna mandatperiod haft ordförandeposterna i både landstingsstyrelsen, Regionförbundet och Trafikstyrelsen. Trots detta drömläge och möjlighet till stark samordning så konstaterar jag att det som kunde blivit bra nu istället förvandlats till fyra förspillda år för vårt län, där nödvändiga förbättringar på Stångådalsbanan och Tjustbanan helt uteblir. Vi behöver en ny regering, säger Gudrun Brunegård oppositionsråd i landstinget (KD).   

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt