Annons:

Då kan nya boenden stå klara – skapar många nya arbetstillfällen

Per-Inge Pettersson konstaterar att det blir en hel del nya arbetstillfällen när Hemgården i Målilla har byggts ut. Foto: Ossian Mathiasson

Då kan nya boenden stå klara – skapar många nya arbetstillfällen

Att det ska byggas sju stycken nya trygghetslägenheter i Virserum har stått klart sedan tidigare. Likaså att det blir en utbyggnad av Hemgården i Målilla med 23 platser.
– De sju lägenheterna som ska byggas i Virserum ska skickas ut på upphandling nu, säger Jonny Bengtsson, vice ordförande i socialnämnden i Hultsfreds kommun.

Annons:

En omfattande förnyelse och utbyggnad är på gång på flera av äldreboendena i Hultsfreds kommun. På dagens presskonferens med socialnämnden gav ordföranden Per-Inge Pettersson och vide ordföranden Jonny Bengtsson senaste nytt kring de kommande byggnationerna i Virserum och Målilla.

”Klara inom ett år”

När det gäller Virserum ska det byggas sju nya trygghetslägenheter i anslutning till Ekliden. Det handlar om två trerumslägenheter och fem tvårumslägenheter.

– De sju lägenheterna som ska byggas i Virserum ska skickas ut på upphandling nu. Om det slår väl ut kan det börja byggas på nyåret. Man kan hoppas att upphandlingen går snabbt och att det inte kommer att överklagas. Lägenheterna borde vara klara inom ett år, säger Jonny Bengtsson.

– Det behöver inte tas någon ny detaljplan utan man kan i stort sett utnyttja en parkeringsyta för nybyggnationen, fyller Per-Inge Pettersson i.

En fördubbling

När det gäller utbyggnaden av Hemgården i Målilla så går även det arbetet framåt. Här kommer man att gå från 27 till 50 platser, alltså nästan en fördubbling. Här ingår också ett tillagningskök. Någon tid för när detta kan vara färdigt finns inte i nuläget.

– Om allt går vägen så hoppas vi att det kan börja byggas någon gång under nästa år, säger Per-Inge Pettersson.

När bygget står klart kommer det att vara runt 60 arbetstillfällen på Hemgården i Målilla.

– Det blir en fördubbling av både boende och arbetsplats, konstaterar Per-Inge Pettersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt