Annons:

Moderaterna vill få fler nyanlända i arbete – så ser partiets valmanifest ut

Sievert Andersson, Percy Hesselgård, Conny Daag, Åke Bergh, Johan Svensson och Marianne Vifell Waters betonar bland annat vikten av att få fler nyanlända i arbete i sitt valmanifest. Foto: Ossian Mathiasson

Moderaterna vill få fler nyanlända i arbete – så ser partiets valmanifest ut

Fler nyanlända i arbete, fler bostäder, fler poliser och försiktighet med kommunens pengar är några av Moderaternas huvudfrågor inför kommunvalet.

Annons:

Moderaterna i Hultsfreds kommun bjöd nyligen in till pressträff för presentation av sitt valmanifest i Hultsfreds kommun. 

Partiet betonar hårt arbete i sitt valmanifest och menar att de företräder arbetslinjen. 

– Det ska löna sig att arbeta och det måste alltid löna sig att gå från bidrag till arbete, säger Åke Bergh, som toppar Moderaternas kommunlista. 

"Det är en nyckelfråga"

Han fortsätter och pekar på vikten av att få de nyanlända i arbete.

– Det är en nyckelfråga. Det handlar om jobb, språk och att ställa krav. Jobb och egen försörjning ska vara grunden för att uppfylla försörjningskravet vid anhörighetsinvandring och det är lika viktigt med språkkrav för såväl permanent uppehållstillstånd som medborgarskap, säger Åke Bergh. 

Johan Svensson och Percy Hesselgård tillägger:

– Språket är en viktig del. För talar du inte begriplig svenska så blir det knepigt, det måste ställas tydliga krav, säger Johan Svensson och Percy Hesselgård.

Nyföretagsamheten är den lägsta på tio år och det är något som Bergh hoppas att de kan få bättre ordning på. 

– Företagen måste få bättre villkor och mindre byråkrati och minskat regelkrångel. Vi kan även bli bättre inom kommunens väggar och ställa upp på företagens krav och önskemål.

Vill hålla i pengarna

Hultsfreds kommuns ekonomi är god just nu och Bergh är orolig för vad som kan hända efter 2020 när de statliga flyktingpengarna försvinner. 

– Då har vi inte längre förmånen att leva i en högkonjunktur och med en återigen minskande befolkning. Det gäller att vi är försiktiga med kostnader och utgifter som vi tar drar på oss framöver. Många börjar redan nu prata om skattehöjningar och det är något som vi vill undvika men vi kanske hamnar i en situation där vi tvingas krypa till korset, säger Bergh. 

I valmanifesten trycker de på fler poliser och en öppen och tillgänglig polisstation i Hultsfred samt bostadsbyggande på fler orter än Hultsfred. De vill även värna om den nära vården och satsa på att utveckla vård- och hälsocentralerna. 

– Det är viktigt att patienterna kan få en fast läkarkontakt, säger Bergh. 

"Berättigat med 2+1-väg"

Stångådalsbanan är ett sorgebarn enligt Moderaterna, som tycker att en fungerande infrastruktur med goda kommunikationer är en förutsättning för att landet ska kunna leva. Johan Svensson lyfter fram vikten av bra vägar.

– Järnvägen är viktig och jag gillar att åka tåg men vi måste ha vägarna också. Har vi inte riksväg 23/34 så är det kört. Det är berättigat med en 2+1-väg mellan Målilla och Vimmerby. Det är lätt att skjuta på sånt så det är viktigt att vi tar tag i det, säger Johan Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt