Annons:

Så vill C utveckla två kransorter i kommunen

Lars Rosander, Gunilla Aronsson och Göte Eklund från Centerpartiet har presenterat sina viktigaste frågor för att utveckla Silverdalen och Lönneberga. Foto: Privat

Så vill C utveckla två kransorter i kommunen

Tillgängliga lägenheter med hiss, upprustning av skolbyggnaden och förbättrat vägnät. Det är punkterna som Centerpartiet anser viktiga för utvecklingen av Silverdalen och Lönneberga.

Annons:

I fredags berättade Göte Eklund och Gunilla Aronsson vilka frågor som de tycker är viktiga för Lönneberga och Silverdalen. 

De pekar på framför allt på att det ska finnas tillgängliga lägenheter med hiss på båda orterna, exempelvis i bankhuset. Skolbyggnaden i Silverdalen vill de anpassa till gällande miljö- och tillgänglighetskrav med ny ventilation och hiss för elevernas och personalens bästa.

Vill förbättra vägnätet

Det allmänna vägnätet måste förbättras och då tänker de på vägen mellan Lönneberga kyrka och Mariannelund. 

Andra punkter som de vill driva är att sätta igång arbetet med att förverkliga gång- och cykelvägen genom Silverdalen och slå vakt om livsmedelsproduktionen inom kommunen för att långsiktigt trygga lantbrukets fortlevnad och tillgången på närodlad mat. Någon avveckling av kopparnätet får inte ske innan ett alternativt system funkar för fast telefoni. 

Arbetet börjar nästa år

Kommunalrådet Lars Rosander (C) berättar att arbetet på Silverdalens skola går framåt.

– Projektering för hiss, ventilation och toalett är i det närmaste klart när det gäller skolan i Silverdalen. Arbetet kommer starta upp i början av nästa år och genomförs så inte undervisningen störs, säger Lars Rosander. 

Gällande satsningen på upprustningen av vägen mellan Lönneberga kyrka och Mariannelund svarar han: 

– Det kommer samordnas med Eksjö kommun och i kontakt med Trafikverket, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt