Annons:

KLART: Han tar Brunegårds uppdrag i regionpolitiken

Kristdemokraterna har valt Gudrun Brunegårds ersättare i regionalpolitiken. Foto: Simon Henriksson

KLART: Han tar Brunegårds uppdrag i regionpolitiken

Den 1 april tar Gudrun Brunegård över Jimmy Loords riksdagsuppdrag. Nu står det klart att det blir just Loord som tar Brunegårds roll i den regionala politiken.

Annons:

Loord lämnar riksdagen eftersom han vill ha mer tid för sin familj. Vimmerbypolitiken Gudrun Brunegård, som under lång tid varit oppositionsråd i den regionala politiken, tar plats i riksdagen från och med den 1 april.

Beskedet lämnades för en tid sedan. Nu har KD också gjort helt klart med Loord som efterträdare till Brunegård. Beslutet togs förra veckan och var enhälligt. 

– Efter samtal med Kristdemokraternas regiongrupp och partidistriktsstyrelse stod det klart att det var Jimmy Loord man ville nominera som nytt regionråd i opposition, säger Anders Anderson, distriktsordförande för KD i Kalmar län. 

"Känns enormt hedrande"

Loord ser fram emot uppgiften: 

– Det känns enormt hedrande att partiet valt att investera detta förtroende i mig. Jag har varit politisk sekreterare i landstinget i fem år samt förtroendevald så det är såklart inte helt nya frågor för mig utan jag räknar med att ganska snabbt komma in i uppgiften, säger Jimmy Loord som känner av partiets framgångsvind i opinionen:

– Jag noterar att förtroendet för kristdemokraterna hälso- och sjukvårdspolitik ökar. Vi är just nu det parti som har näst störst förtroende i landet i dessa frågor vilket såklart känns bra. Vi ska fortsätta att stärka förtroendet genom att med goda förslag ta oss an de stora utmaningarna vi står inför. Det handlar om att korta vårdköerna, få till den nära vården genom en  utbyggd primärvård men också se till att våra medarbetare mår bra och vill stanna hos oss. De är trots allt vår viktigaste resurs, säger tillträdande oppositonsregionrådet Jimmy Loord (KD). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt