Annons:

Mer pengar till ishallen och bandybanan – ”Känns fantastiskt”

Kommunen anslår en höjning av driftbidraget för bandybanan i Målilla och ishockeyhallen i Virserum. Foto: Linus Johansson

Mer pengar till ishallen och bandybanan – ”Känns fantastiskt”

När kommunens budget för 2020 klubbades igenom i går anslogs bland annat ett ökat driftbidrag för bandybanan i Målilla och ishallen i Virserum.
– Bidraget har dragits ned tidigare, men nu är man tillbaka på tidigare nivåer. Det känns fantastiskt att vi kan göra det, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Både bandybanan i och Målilla och ishallen i Virserum har många år på nacken. Det är den stora anledningen till att både Venhagsvallen AB och Virumsvallen AB nu får ytterligare 200 000 kronor vardera i driftbidrag för att fortsätta driva anläggningarna.

– De har haft samma belopp i många år och där ser vi ett ökat behov av underhåll. Man kan säga att de är föreningsägda och nu har vi slagit på 200 000 var för att de ska kunna hålla banorna i bra skick. Många människor är engagerade i föreningslivet och klubbarna har både seniorlag och stor ungdomsverksamhet så det känns viktigt för oss, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C).

Satsning på gymnasiet

Kommunens totala driftbudget ligger på runt 1,1 miljard för 2020.

– Där har vi lyckats få ihop 4,7 miljoner i utökningar. Det handlar till exempel om extra kostnader för höja löner enligt löneavtal, mer pengar till socialnämnden för nya arbetskläder och tvätt, en satsning på fordons- och industriprogrammet på gymnasiet och så lägger vi 100 000 kronor till aktiviteter som syftar till att förbättra folkhälsan, säger Lars Rosander.

Dessutom satsas 100 000 kronor på Silvervallen i Silverdalen. Där handlar det främst om att göra i ordning grönområden och löparbanor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt