Annons:

Högre färdtjänstkostnader gör KD-politikern orolig

Anders Andersson är orolig över att regionmajoriteten inte löser det ekonomiska hålet i budgeten för färdtjänst och sjukresor under 2020. Foto: Ossian Mathiasson

Högre färdtjänstkostnader gör KD-politikern orolig

Oppositionsregionrådet Anders Andersson (KD) vill ha svar på hur regionmajoriteten ska lösa det ekonomiska hålet i budgeten för färdtjänst och sjukresor under 2020.

Annons:

Från och med nästa år ska kostnaderna för färdtjänst och sjukresor kosta 15 miljoner kronor mer varje år i jämförelse med hur det är i dag. 

Anders Andersson (KD) anser att det är pengar som inte finns i budgeten och gapet uppstod när den nya trafikupphandlingen för serviceresor gjordes i februari. 

– Eftersom inga besked har kommit från regionstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) och majoriteten i regionen är jag orolig för hur man tänkt sig att lösa denna budgetfråga. För mig är det angeläget att inte personer med funktionsnedsättning som behöver färdtjänsten ska drabbas, säger oppositionsrådet Anders Andersson (KD). 

"Prioriterar grundläggande trygghet"

Han vill veta hur majoriteten har tänkt finansiera de ökade kostnaderna och när han läste igenom Länsunionens riktlinjer för regionplan och budget fram till 2023 ökade hans oro.

– Det är till och med så magert att orden färdtjänst och sjukresor inte finns i det dokument som S, C och L har lagt fram som styrande för kommande regionplan. När man ser detta så ökar min oro, säger Anders Andersson och fortsätter:

– Samtidigt kan jag glädjas åt att i de budgetriktlinjer som M och KD-alliansen presenterat har vi varit tydliga på denna punkt. Vi vill inte att det ska råda något tvivel om att vi prioriterar grundläggande trygghet inom välfärden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt