Annons:

Tung S-politiker lämnar sin post i regionen – här är nya uppdraget

Anders Henriksson lämnar sin post i regionen för toppjobb inom SKL. Foto: Simon Henriksson

Tung S-politiker lämnar sin post i regionen – här är nya uppdraget

Den rutinerade socialdemokraten Anders Henriksson lämnar sin post som regionstyrelsens ordförande. Han får i stället ett nytt toppjobb inom SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Annons:

I dag har Anders Henriksson nominerats till andre vice ordförande för SKL. Henriksson ska ersätta Lena Micko, som nyligen utsågs till civilminister i Stefan Löfvens regering. 

– Det var på många sätt ett självklart val. Anders är en av våra mest erfarna regionpolitiker och har suttit i SKL:s ledning i flera år. En av våra viktigaste prioriteringar är att stärka välfärden i landets kommuner och regioner och i det arbetet kommer Anders spela en viktig roll, säger Lena Rådström Baastad (S), Socialdemokraternas partisekreterare, i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår även att vara Socialdemokraternas gruppledare i SKL. Formellt kommer Anders Henriksson att utses den 25 oktober.

– Jag är självklart hedrad och jag kommer ta mig an uppdraget med både entusiasm och ödmjukhet. Jag ser fram emot att få möjligheten att arbeta tillsammans med politiker från kommuner och regioner runt om i Sverige, säger Anders Henriksson.

När han slutar inom Region Kalmar län och vem som kommer ersätta honom är oklart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt