Annons:

Målillas sista seriematch spelas inte: ”Bästa lösningen”

Martin Lindqvists Målilla har spelat färdig för säsongen då sista seriematchen mot Åby/Tjureda B, som ställdes in till följd av isproblem i söndags, förblir ospelad. Foto: Hans Lindqvist

Målillas sista seriematch spelas inte: ”Bästa lösningen”

Målilla Bandys avslutande seriematch mot Åby/Tjureda IF B ställdes in på grund av isproblem. Nu har förbundets tävlingskommitté beslutat att matchen förblir ospelad.

Annons:

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har efter godkännande av båda klubbarna fattat beslut om att matchen förblir ospelad utan att poäng delas ut. 

Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet, berättar om tävlingskommitténs beslut som betyder att matchen inte kommer spelas. 

– Beslutet är tävlingskommitténs, men vi har naturligtvis lyssnat av att båda lagen är okej med beslutet. För det första är det sent på säsongen och det är svårt att få den spelad. För det andra konstaterar vi här på förbundet och båda lagen att den inte påverkar sluttabellen på något sätt. Målilla kan varken klättra uppåt eller nedåt och Åby är ett U-lag som inte påverkas av upp- och nedflyttning, säger Anna-Karin Larsson. 

"Bästa lösningen"

I tävlingsbestämmelserna står det att alla matcher ska spelas. 

– Det är grundprincipen, men sedan kan alltid tävlingskommittén fatta ett annat beslut. I det här fallet låter vi Målilla ta kostnaden för hyran av isbanan och domarna och Åby har kostnader för sin resa. Vi lägger inte på någon ytterligare straffavgift utan vi konstaterar att matchen förblir ospelad, säger Anna-Karin Larsson. 

Beslutet fattades i går förmiddag och lagen fick kort därpå information om beslutet. Målilla och Åby kommer stå kvar på 15 matcher medan övriga lag har 16 spelade matcher i tabellen. 

– Med hänsyn till alla inblandade, dagsmeja, resan mellan lagen och att det är sent på säsongen så känns det som att alla har landat i att det här var den bästa lösningen. 

Målilla tar därmed hand om fjärdeplatsen som nykomling i division 1. Västanfors IF och Skirö AIK har kvalificerat sig för positivt kval och Åtvidabergs BK slutar trea. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt