Annons:

Varta jagar kvalplats till Allsvenskan – hoppas på bra publikstöd

Johan Glimståhls Varta jagar en kvalplats till Allsvenskan.

Varta jagar kvalplats till Allsvenskan – hoppas på bra publikstöd

Varta BK är på jakt efter en kvalplats till bowlingallsvenskan. För att det ska kunna bli verklighet krävs det sannolikt två poäng hemma mot Team Clans farmarlag på lördag.
– Vi har en bra chans och hoppas på mycket publik på lördag, säger Varta-spelaren Johan Glimståhl.

Annons:

Stor dramatik är att vänta i slutspurten av division ett-bowlingen. I skrivande stund toppas B-gruppen i division ett södra Svealand av Team Linköping. Varta ligger tvåa, en poäng bakom Linköping, och Team Clan F är trea ytterligare en poäng bakom. Även fjärdeplacerade Team Tranås kan fortfarande blanda sig i striden om de två kvalplatserna till Allsvenskan, men laget är tre poäng bakom Varta. 

”En bra lärdom”

Lagen har dessutom olika många matcher kvar att spela; Team Linköping (två matcher), Varta (tre), Team Clan F (fyra) och Team Tranås (tre).

Hultsfredslaget Varta jagar sitt andra allsvenska kval på lika många säsonger.

– Vi har haft en mycket bra säsong förutom en liten dipp, men den kom vi ur ganska snabbt. Förra säsongen var första gången Varta kvalade till Allsvenskan och vi hoppas kunna göra om den bedriften i år. Kvalet var en bra lärdom för alla och kan vi ta oss dit igen vet vi vad som krävs, säger Johan Glimståhl.

Starka på hemmaplan

I morgon, lördag, spelar Varta hemma mot Team Clan F i en mycket viktig match. Två poäng där känns som ett måste om Varta ska ha fortsatt chans att nå allsvenskt kval. Positivt för laget är att de har varit mycket bra på hemmaplan under säsongen.

– Vi har en profil som passar oss ganska bra, men som bortalagen ofta har svårt att lösa. Vi har ett spår som vi spelar i, men hamnar man utanför det så blir det inte så bra.

Veckan därpå väntar två avslutande bortamatcher för Hultsfredslaget, mot Team Gamleby och V8.

Fakta

Varta kommer till spel med följande lag mot Team Clan F:

Daniel Rehn, Robin Rehn, Dennis Häll, Per Höglander, Patrik Svensson, Anders Jutegård, Oskar Svensson, Johan Waxegård och Johan Glimståhl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt