Annons:

Spelarens önskan fick enormt genomslag – så firar HHF sitt jubileum

HHF firar 50-årsjubileum under lördagen, med heldagsprogram i Hagadal och jubileumsfest på Hotell Hulingen på kvällen. På bilden Peter Larsson, Karin Sundqvist, Christoffer Sundqvist och Sasa Omrcen, som initierat herrarnas hemvändarmatch, som lockat 50-talet aktiva och tidigare spelare och ledare. Foto: Privat

Spelarens önskan fick enormt genomslag – så firar HHF sitt jubileum

HHF:s 50-årsjubileum har väckt stort intresse bland inte bara dagens aktiva, utan så många som ett 50-tal spelare och ledare har hörsammat Sasa Omrcens önskan att få avrunda sin karriär med en hemvändarmatch.
– Jag tycker det speglar handbollsfamiljen, säger ordförande Camilla Ljungdahl.

Annons:

Lördagen är vikt för både aktiviteter i Hagadal och en jubileumsfest på Hotell Hulingen, till vilken ett 120-tal anmält sig. Där ska bland annat grundarna hyllas och det blir prisutdelning för tre säsonger, med anledning av uppehållet under pandemin.

– Föreningen bildades 1972 med en grund av lärare på gymnasiet som tyckte att det behövdes spelas handboll i Hultsfred. Sedan har det bara rullat på, säger Camilla Ljungdahl, som ser fram emot en trivsam dag i härlig föreningsanda.

Dagens program består av juniormatcher, en utställning skildrar föreningens historia och det blir även en ungdomsavslutning där man ska hylla de unga spelarna och deras ledare.

– Bredden betyder så mycket för föreningen, för att vi ska kunna ha ett seniorlag, understryker Camilla Ljungdahl.

Vill avrunda karriären 

Dagens program avslutas sedan med ”Herrarnas hemvändarmatch”, ett initiativ av A-lagsspelaren Sasa Omrcen.

– Han säger sig ha spelat sin sista säsong och ville gärna avsluta sin karriär med att spela ihop med tidigare lagkamrater. Han har spelat i många, många år så det blev ett gäng, säger Karin Sundqvist i jubileumskommittén.

Intresset visade sig jättestort, inte mindre än ett 50-tal spelare och ledare, aktiva och tidigare HHF-are, har anmält sig till matchen.

Vad tänker du som ordförande kring att det är så många hemvändare som deltar i jubiléet?

– Jag tycker det speglar handbollsfamiljen. Det brukar sägas att det är en bra gemenskap i föreningen, säger Camilla Ljungdahl. Jag blev själv väl mottagen när jag flyttade till Hultsfred 2004 och blev aktiv i föreningen, vilket jag varit mer eller mindre hela tiden. Vi har roligt, det är grunden till att man fortsätter.

Är det en pigg 50-åring som firar?

– Väldigt pigg. Framför allt har antalet ungdomar som tränar ökat väsentligt. Nu har vi en bit över hundra barn som är med i föreningen och vi har även fått igång tjejverksamheten igen, efter att ha legat nere i nästan tio års tid. Små spirande försök har utvecklats till att det nu är rätt många tjejer som spelar, det är jätteroligt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt