Annons:

DANIEL UTTAGEN TILL PARALYMPICS: ”EN DRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE”

Parabordtennisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred har blivit uttagen till Paralympics i Paris i sommar. Foto: Bildbyrån

DANIEL UTTAGEN TILL PARALYMPICS: ”EN DRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE”

Det har varit det stora målet i flera års tid. Nu är parabordtennisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred klar för Paralympics i Paris i sommar. 
– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger han. 

Annons:

Sveriges paralympiska kommitté gick ut onsdagen ut med att fyra svenska bordtennisspelare är uttagna till Paralympics i Paris i sommar. Paralympics startar 28 augusti och slutar 9 september. En av spelarna som har fått det glädjande beskedet är Daniel Gustafsson från Hultsfred. 

– Det ska bli roligt att få uppleva själva grejen, sedan vill man göra sitt bästa när man är där. Det är väldigt kul att vara kvalificerad för Paralympics, säger Daniel Gustafsson. 

"Medaljchans i både singel och dubbel"

Han valde att pausa landslagskarriären på grund av personliga skäl i januari 2020, återupptog landslagsspelet i mars 2023 och har nu kvalificerat sig för sitt första paralympiska spel efter ett lyckat bordtennisår.

– Jag visste att jag var kvalificerad för Paralympics på rankingen för april och då kändes det såklart jättebra. Sedan skulle man bli uttagen från Sveriges paralympiska kommitté och när jag fick samtalet för två veckor sedan visste jag att det är helt klart att jag kommer med till Paralympics. Det blev officiellt i dag och det ska bli jättekul. Det är första gången jag spelar Paralympics och verkligen en dröm som går i uppfyllelse eftersom jag har spelat pingis hela livet, säger Daniel Gustafsson. 

Daniel Gustafsson tävlar i klass nio, den näst högsta klassen, och är just nu rankad på plats sex i världen. 

– Jag ser att jag har medaljchans i både singel och dubbel och det är klart att det är mycket beroende på lottning. Jag ligger sexa i världen i min klass och vill helst vara rankad topp fyra när Paralympics börjar. Anledningen till det är för att ettan är helt överlägsen och på en annan nivå. Han är rankad topp 50–60 i världen bland alla bordtennisspelare. Är jag rankad topp fyra kommer jag som först möta honom i en semifinal, säger Daniel Gustafsson. 

Spelar viktiga tävlingar i Europa

Flera strålande insatser på internationell nivå är förklaringen till att Daniel Gustafsson har lyckats kvalificera sig för Paralympics. Han befinner sig just nu i Slovenien och tävlar för att samla rankingpoäng. 

– Vi var i Montenegro förra veckan och är nu i Slovenien. Vi har varit ute på flera tävlingar för att jobba upp seedningarna för att vara topp fyra inför Paralympics. Jag spelar kvartsfinal i kväll. Det är klart att tävlingen i Slovenien är en viktig tävling eftersom det är väldigt jämnt på rankingen. Jag ska kanske till Tjeckien och tävla i sommar. 

Hur ser ditt upplägg ut för att toppa formen till Paralympics?

– Det kommer bli väldigt mycket träning nu när jag kommer hem från Slovenien. Varje dag kommer det bli någon form av träning, antingen pingis eller gym. När det väl börjar närma sig får man trappa ner och försöka toppa formen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt