Annons:

Idrottsskolan har dragit igång: ”Säger att vi aldrig får sluta”

Förra veckan hade Idrottsskolan premiär hos Hultsfredsbygdens ridklubb. Barnen får chansen att prova tio olika sporter under hösten 2018 och våren 2019. Foto: Privat

Idrottsskolan har dragit igång: ”Säger att vi aldrig får sluta”

Det är tio olika sporter som barnen födda 2008 och 2009 får prova under den nya omgången av Idrottsskolan i Hultsfreds kommun.
– Förhoppningsvis hittar alla deltagare sin egen grej, säger Anki Hultgren från Hultsfreds HF.

Annons:

För sjätte året i rad hålls Idrottsskolan i Hultsfreds kommun och avsikten är att barnen får prova på idrotter som de kanske aldrig har eller skulle provat. 

Om det vill sig väl hittar eleverna just sin favoritsport och fortsätter hålla på med den. Under hösten 2018 och våren 2019 får deltagarna prova på tio olika idrotter och varje idrott kan man prova tre gånger. 

– Vi själva tycker att det är en fantastisk möjlighet, att de kan prova olika idrotter. Förhoppningsvis hittar alla deltagare sin egen grej, säger Anki Hultgren.

41 barn har anmält sig

41 barn födda 2008 och 2009 är anmälda till årets Idrottsskola, som hade premiär hos Hultsfredsbygdens ridklubb förra torsdagen. 

Jämfört med i fjol har det skett en förändring – bordtennisen har försvunnit och ishockeyn i Virserum har tillkommit. 

– Bordtennis hoppade av för att de saknade instruktörer, säger Anki Hultgren.

Ridning, handboll, karate och luftgevärsskytte är aktiviteter som man kan prova under hösten och under våren står bandy, ishockey, bowling, fotboll, orientering och speedway på programmet. 

"Säger att vi aldrig får sluta"

Idrottsskolan är ett samarbete mellan de deltagande föreningarna, kultur- och fritidsförvaltningen och Smålandsidrotten. Hultsfreds HF administrerar projektet.

– När vi brukar ha vår säsongsavslutning på G&B Arena i Målilla i maj jublar föräldrarna och säger att vi aldrig får sluta upp med det här. Vi tycker att det har slagit mycket väl ut sedan starten 2013, säger Hultgren.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt