Annons:

Kommunens bästa boulespelare utses i morgon – så ser upplägget ut

För andra året i rad arrangeras ett kommunmästerskap i boule i Hultsfreds kommun. Tävlingen genomförs på söndagen. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens bästa boulespelare utses i morgon – så ser upplägget ut

Tio damlag och drygt 20 herrlag gör upp om medaljerna i den andra upplagan av kommunmästerskapet i boule i Hultsfreds kommun
– Vi har varit avvaktande med tanke på coronaläget, säger Börje Eklund, en av krafterna bakom söndagens tävling. 

Annons:

I maj förra året arrangerades Hultsfreds kommuns första kommunmästerskap i boule.

I morgon, söndag, väntar den andra KM-upplagan. Ett 20-tal herrlag och tio damlag samlas vid Hultsfreds Folkets Park för att göra upp om medaljerna. 

– Det är andra gången som vi arrangerar KM i boule. Vi hade tänkt arrangera det i maj men med tanke på rådande coronaläge har vi avvaktat. Nu fick vi till en bra förutsättning. Det finns nya banor i Folkets Park och en stor grusplan som vi kommer använda för att fördela deltagarna på, säger Börje Eklund. 

Damklassen spelas på de nya utomhusbanorna i Folkets Park och herrklassen spelas på parkeringsplatsen.

– Det är tio lag på damsidan och liten bit över 20 lag på herrsidan. Det är två spelare i varje lag och för att få delta krävs att lagdeltagarna är bosatta i Hultsfreds kommun, säger Eklund. 

"Tar hänsyn till coronarestriktioner"

Hultsfred-Vena PRO, Hultsfreds FK, Hultsfreds SPF, Hultsfreds kommun och Korpen står för värdskapet. Med tanke på coronaläget blir det extra speciellt att genomföra kommunmästerskapet för arrangörer, spelare och funktionärer. 

– Vi har åtta banor i Folkets Park och skapar banor på parkeringen så man kan se det som två evenemang. Det är a och o att vi tar hänsyn till coronarestriktioner. Vi har till och med en person som är coronaansvarig för evenemanget.

Kenneth Karlsson och Evert Henriksson från Vena vann fjolårets herrklass och Ing-Marie Karlsson och Mona Gustafsson från Hultsfred tog hem damklassen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt