Annons:

Premiär för kommunmästerskap i boule – många lag har anmält sig

På Kristi himmelsfärdsdag avgörs kommunmästerskapet i boule för första gången i Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

Premiär för kommunmästerskap i boule – många lag har anmält sig

För första gången ska det avgöras vilka som är bäst på boule i Hultsfreds kommun. Det blir spel i form av tvåmannalag på både herr- och damsidan.
– Det är ett mästerskap för hela Hultsfreds kommun, säger initiativtagaren Bengt Nilsson.

Annons:

Det är som sagt första gången som Hultsfred-Vena PRO med Bengt Nilsson, Börje Eklund, Jan-Åke Pihl och Jan Ingemarsson arrangerar KM i boule tillsammans med Hultsfreds kommun, Hultsfreds FK och Hultsfred SPF. 

– Vi har funderat på det under ett bra tag och då kom fram till att det kan vara bra med ett boulemästerskap för hela kommunen och personer i alla åldrar, säger Bengt Nilsson. 

Det allra första kommunmästerskapet blir för tvåmannalag och man har en herr- och en damserie. 

– Vi har över 25 lag anmälda just nu och det handlar i huvudsak om äldre personer. Jag tror att det är 18 herrlag och åtta-nio damlag. Vi kommer ha tillgång till 21 banor, säger Bengt Nilsson. 

Kommunen bekostar priserna

Kommunmästerskapet avgörs på Hagadals stora grusplan på Kristi himmelfärdsdag och Bengt Nilsson hoppas att fler personer anmäler ett lag. 

– Vi är glada om vi når 80 personer, det vill säga 40 lag. Vi hoppas at Målillabor, Mörlundabor och Virserumsbor anmäler sig. Det är ett mästerskap för hela Hultsfreds kommun, säger han. 

Kommunen är positivt inställd till tävlingen och ställer upp på olika sätt. 

– Vi har haft kontakt med Tommy Svensson Pöder på kultur- och fritidsförvaltningen som har varit väldigt positiv till det. De låter oss vara på den stora grusplanen vid Hagadal, fixar med toaletter, affischering och bekostar priserna, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt